Το κρύο θέλει έξυπνο φαγητό

Μυστικά διατροφής για την αντιμετώπιση του κρύου

Το κρύο θέλει έξυπνο φαγητό

Στο έντονο ψύχος πρέπει να διατηρηθεί η λειτουργικότητα και η καλή λειτουργία του οργανισμού. Το σώμα χρειάζεται καύσιμα να κάψει και να διατηρήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα σε υψηλά επίπεδα, ειδικά σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Ο ισχυρός σίδηρος και η σημαντική Β12

Η έλλειψη τους οδηγεί σε αναιμία που σημαίνει ότι η μεταφορά οξυγόνου από τα ερυθρά αιμοσφαίρια γίνεται με δυσκολία και ίσως σε μειωμένο βαθμό. Αυτό θα μπορούσε να εντείνει την αίσθηση του κρύου. Βιταμίνη Β12 περιέχει το κοτόπουλο, τα αυγά ή το ψάρι και σίδηρο το μοσχάρι, τα θαλασσινά, οι φακές και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Η ένταξη τουλάχιστον ενός ζεστού γεύματος την ημέρα και η κατανάλωση ποικιλίας φρούτων και λαχανικών ειδικά σε μορφή σούπας ή κρέμας είναι ό,τι καλύτερο.

Δώστε γεύση στο κρύο

Είναι γνωστό ότι τα πικάντικα ζεσταίνουν κυριολεκτικά το σώμα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, εκτός μόνο αν το στομάχι δεν τα αντέχει. Στην πραγματικότητα, μια πικάντικη δίαιτα μπορεί να είναι ιδανική για τον οργανισμό. Απλώς χρειάζεται προσοχή!

Κινήστε το σώμα

Αν κάνει πολύ κρύο έξω, το γυμναστήριο ή ασκήσεις επιτόπιες όπως άλματα, pushups ή άλλες ασκήσεις σε εσωτερικό χώρο είναι η κατάλληλη λύση όχι μόνο γιατί θα ζεστάνει τον οργανισμό αλλά θα βοηθήσει και στη διατήρηση των μυών που καίνε θερμίδες και θερμαίνουν το σώμα. Η έντονη άσκηση μπορεί να αυξήσει ακόμη και τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος, τουλάχιστον για λίγο.