Δεν θα αποθηκεύσεις ούτε γραμμάριο λίπους στην κοιλιά ξανά!

Αυτές είναι οι χειρότερες συνήθειες για το λίπος στην κοιλιά

Δεν θα αποθηκεύσεις ούτε γραμμάριο λίπους στην κοιλιά ξανά!

Έτσι όπως κάνετε κύλιση στο smartphone σας ενώ τρώτε κάποιο σνακ, αναζητώντας τρόπους εξπρές να φύγει αυτή η γοητευτική κοιλίτσα που ενίοτε ξεκουράζει και τα χέρια, προσέξτε λίγο καλύτερα μικρές συνήθειες που κρύβουν την απάντηση στο «γιατί η κοιλιά δεν πέφτει;» και φανερώστε πάλι τη μέση σας!

Οι συνήθειες που προσελκύουν το λίπος στην κοιλιά όπως το φως την πεταλούδα είναι:

Η ταχύτητα κατανάλωσης του φαγητού. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να λάβει ο εγκέφαλός σας το μήνυμα από το στομάχι σας ότι είναι γεμάτο. Τα άτομα που τρώνε αργά λαμβάνουν λιγότερες θερμίδες ,και αποτρέπουν τα περιττά κιλά.

Κακός ύπνος. Σε μια μελέτη, οι ενήλικες κάτω των 40 ετών που κοιμόντουσαν λιγότερο από 5 ώρες τη νύχτα κέρδισαν περισσότερο λίπος στην κοιλιά από εκείνους που έκλειναν 8ωρο.

Παράλειψη γευμάτων. Γνωρίζατε ότι η εξαίρεση του πρωινού αυξάνει 4½ φορές τις πιθανότητες παχυσαρκίας;

Η κατανάλωση τροφών με «χαμηλά λιπαρά» ή «χωρίς λιπαρά». Ο έλεγχος πρόσληψης λίπους μπορεί να είναι ευεργετικός ωστόσο τα τρόφιμα που αφαιρούν λίπος και ζάχαρη μπορεί συχνά να είναι υψηλότερα σε υδατάνθρακες κάτι που αυξάνει την περιφέρεια της μέσης.

Κάπνισμα. Γνωρίζετε ήδη ότι το κάπνισμα είναι τρομερό για την υγεία, αλλά μια από τις πολλές κακές συνέπειες του καπνίσματος επικεντρώνεται στην κοιλιά. Όσο περισσότερα τα τσιγάρα, τόσο περισσότερο λίπος αποθηκεύετε στο στομάχι, σε αντίθεση με τους γοφούς και τους μηρούς.

Μεγάλες ποσότητες. Ναι, είναι τόσο απλό: Βάλτε το φαγητό σε ένα μικρότερο πιάτο (και γενικά, χρησιμοποιήστε μικρότερα σκεύη!). Ξεγελάστε τον εγκέφαλό ώστε να νομίζει ότι τρώτε περισσότερο από ό,τι τρώτε.

Έντονο στρες. Το άγχος απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. Τα υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και ειδικά του σπλαχνικού λίπους. Εφαρμόστε τακτικά τεχνικές χαλάρωσης, όπως βαθιά αναπνοή και διαλογισμό, για να διατηρήσετε την ηρεμία και να μειώνονται τα επίπεδα του στρες.