Ο χυμός αλόης βέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Ο χυμός από τα φύλλα αυτού του φυτού προστατεύουν τον οργανισμό

Ο χυμός αλόης βέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Οφέλη της Αλόης Βέρα στην προστασία του οργανισμού

Υπάρχουν εκατοντάδες φυτά αλόης, αλλά η αλόη βέρα είναι η μόνη βρώσιμη μορφή αλόης. Αυτό το θαμνώδες, μυτερό φυτό καλλιεργείται για την καταπραϋντική του γέλη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το τζελ αλόης δεν είναι μόνο καλό για δερματικά προβλήματα. Μπορεί να αναμειχθεί με νερό για να δημιουργήσει το χυμό αλόης βέρα, ο οποίος είναι γεμάτος θρεπτικά συστατικά.

Ο κολλώδης χυμός των φύλλων έχει χρησιμοποιηθεί χιλιάδες χρόνια τώρα για τη θεραπεία και την απαλότητα του δέρματος. Η αλόη είναι επίσης μια εκλαϊκευμένη θεραπεία για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας και των δερματικών διαταραχών.

Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στον χυμό της αλόης μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ο χυμός αλόης είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Αυτό μειώνει το οξειδωτικό στρες στο σώμα, ενώ μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος. Η βήτα-καροτίνη, που επίσης περιέχει, η κίτρινη-κόκκινη χρωστική ουσία που βρίσκεται στα φυτά της αλόης βέρα, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας των ματιών, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του αμφιβληστροειδούς και του κερατοειδούς.

Ο χυμός της αλόης είναι τέλος μια εξαιρετική πηγή Βιταμίνης C, Βιταμίνης Α, Βιταμίνης Ε, Φολικού οξέος, Ασβεστίου, Μαγνησίου. Η περιεκτικότητα της σε λιπαρά και πρωτεΐνες είναι λιγότερη από 1 γραμμάριο ενώ μια μερίδα καθαρού χυμού 236ml περιέχει περίπου 3γραμμάρια υδατανθράκων από τα οποία 2γρ είναι φυτικές ίνες.