Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τη σοκολάτα

Ο ανεξήγητος έρωτας για τη σοκολάτα

Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τη σοκολάτα

Στην εποχή των ερευνών και των αναλύσεων δεν θα έμενε μυστήριο ο πόθος του ουρανίσκου για τη σοκολάτα. Άλλωστε έχει χυθεί τόσο μελάνι από τους διαιτολόγους και ιατρούς για να προστατευθεί το ανθρώπινο είδος από το ξελόγιασμα της.

Ερευνητές, λοιπόν, στο Πανεπιστήμιο του Λιντς στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι έσπασαν τον κώδικα σχετικά με το τι κάνει τη σοκολάτα τόσο ακαταμάχητη σε τόσους πολλούς.

Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι άνθρωποι αγαπούν τη σοκολάτα κυρίως λόγω της αίσθησης και της υφής της περιεκτικότητας σε λίπος στα εξωτερικά στρώματά της που διασπώνται στο στόμα κατά τη μάσηση. Η ικανοποίηση που δημιουργείται από την κατανάλωση σοκολάτας πηγάζει κυρίως από τον τρόπο που η γλώσσα και οι σιελογόνοι αδένες ή το σάλιο αλληλοεπιδρούν με την περιεκτικότητα σε λίπος της σοκολάτας.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα σε λίπος στο εξωτερικό της σοκολάτας είναι αυτό που πραγματικά γαργαλάει τους γευστικούς κάλυκες και εντείνει την αίσθηση της απόλαυσης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί η θέση των ειδικών για τη μαύρη σοκολάτα ως πιο υγιεινή επιλογή. Ωστόσο οι άνθρωποι θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί σχετικά με την ποσότητα που καταναλώνουν.