Ο σπόρος που βελτιώνει την υγεία του προστάτη και της ουροδόχου κύστης

Σπόρος ένα κι ένα για τα προβλήματα ούρησης στους άντρες

Ο σπόρος που βελτιώνει την υγεία του προστάτη και της ουροδόχου κύστης

Οι σπόροι κολοκύθας είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και μπορεί να σχετίζονται με οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της γονιμότητας, την καλύτερη υγεία της καρδιάς και τον ενισχυμένο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Οι σπόροι κολοκύθας μπορεί να είναι μικροί, αλλά είναι γεμάτοι με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Μόνο μια μικρή ποσότητα από αυτούς μπορεί να προσφέρει μια σημαντική ποσότητα υγιεινών λιπών, μαγνησίου και ψευδαργύρου.

Εξαιτίας αυτού, οι σπόροι κολοκύθας έχουν συσχετιστεί με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς, της υγείας του προστάτη και της προστασίας από ορισμένους καρκίνους.

Οι σπόροι κολοκύθας μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (BPH), μιας κατάστασης κατά την οποία ο αδένας του προστάτη διευρύνεται, προκαλώντας προβλήματα με την ούρηση.

Αρκετές μελέτες σε ανθρώπους διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αυτών των σπόρων μείωσε τα συμπτώματα που σχετίζονται με την BPH. Σε μελέτη του 2021, η κατανάλωση λαδιού από σπόρους κολοκύθας ήταν σε θέση να μειώσει τα συμπτώματα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε 73 άτομα με BPH. Επιπλέον, αν και το έλαιο σπόρων κολοκύθας δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό όσο ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο, συσχετίστηκε με λιγότερες αρνητικές παρενέργειες.

Περαιτέρω έρευνα δείχνει ότι η λήψη σπόρων κολοκύθας ή των προϊόντων τους ως συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων μιας υπερδραστήριας κύστης.

Οι σπόροι κολοκύθας μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα της καλοήθους διόγκωσης του προστάτη και της υπερδραστήριας κύστης. Επιπλέον, αυτοί οι σπόροι μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινή διατροφή