Γρίπη ή κρυολόγημα; Μην περιφρονείτε τα γιατροσόφια!

Φυσικές θεραπείες για το κρυολόγημα και τη γρίπη που δουλεύουν

Γρίπη ή κρυολόγημα; Μην περιφρονείτε τα γιατροσόφια!

Δεν είναι περίεργο που αυτού του είδους οι θεραπείες είναι δημοφιλείς, αν σκεφτούμε ότι εξακολουθούμε να μην έχουμε θεραπεία για το κρυολόγημα ή τη γρίπη ενώ ορισμένα συμβατικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν μόνο τα συμπτώματα. Οι φυσικές θεραπείες που έχουν σοφία και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό είναι αρκετές αλλά θα αναφέρουμε τις πιο αξιόπιστες.

Βασιστείτε στην κοτόσουπα: Η γιαγιά ξέρει ότι η πεντανόστιμη σούπα μπορεί να βοηθήσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος με περισσότερους από έναν τρόπους. Η εισπνοή του ατμού μπορεί να ανακουφίσει τη βουλωμένη μύτη. Πίνοντας κουταλιές από τη σούπα αντικαθίστανται τα υγρά που χάνονται, ενώ ο ζεστός, αλμυρός ζωμός μπορεί να ανακουφίσει τον πονόλαιμο.

Ζεστό τσάι με μέλι: Προσφέρει μερικά από τα ίδια προνόμια με τη σούπα κοτόπουλου. Η εισπνοή του ατμού ανακουφίζει από τη συμφόρηση, ενώ η κατάποση του υγρού καταπραΰνει το λαιμό και ενυδατώνει τον οργανισμό. Το μαύρο και το πράσινο τσάι έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ασθένειες, τα οποία μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποφυγή του κρυολογήματος.

Αφέψημα με αλκοόλ: Αυτό το ποτό για ενήλικες είναι ένα πανάρχαιο γιατροσόφι. Φτιάξτε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι από βότανα, χωρίς καφεΐνη, πριν τον ύπνο, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα μικρό σφηνάκι ουίσκι ή τσίπουρο και λίγο φρέσκο χυμό λεμόνι. Αυτό το μείγμα μπορεί να διευκολύνει τη συμφόρηση, καταπραΰνει το λαιμό, ανακουφίζει τον βήχα και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Όμως, μην πίνετε αλκοόλ μαζί με φάρμακα χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας. Κάτι τελευταίο, περιορίστε τον εαυτό σας σε μια μόνο μεζούρα αλκοόλ για να μην επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο .