Δυσκοιλιότητα; Έχουμε τις καλύτερες τροφές!

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Δυσκοιλιότητα; Έχουμε τις καλύτερες τροφές!

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι υπεύθυνη για το έντονο αίσθημα υποτονικότητας, βαρύτητας και εκνευρισμού. Οι περισσότεροι το βιώνουν μόνο από καιρό σε καιρό, αλλά για κάποιους μπορεί να γίνει χρόνια κατάσταση.

Είναι γνωστό ότι οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και όχι μόνο. Το έντερο χρειάζεται όμως και άλλα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή υγεία. Τροφές που συνδυάζουν τον πλούτο σε φυτικές ίνες και την παροχή και πολύτιμων συστατικών είναι:

Τα αχλάδια: Είναι ένα από τα φρούτα με τις υψηλότερες φυτικές ίνες, με 6 γραμμάρια ανά μέτριο αχλάδι. Κρατήστε τη φλούδα για περισσότερες ίνες.

Βρώμη: Η γνωστή και κλασική βρώμη, σε όποια μορφή. Κάθε φλιτζάνι μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης έχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Πατάτες: Με εξαίρεση τις τηγανιτές πατάτες, οι πατάτες όπως κι αν τις μαγειρέψετε είναι θρεπτικές, περιέχουν μια εκπληκτική ποσότητα βιταμίνης C συν 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μέτρια ποσότητα. Μην ξεχάσετε το δέρμα τους.

Λιναρόσπορος και σπόροι chia: Πασπαλίστε αυτούς τους σπόρους σε πλιγούρι βρώμης, smoothies, ακόμη και ψημένα προϊόντα για έναν εύκολο τρόπο για να πάρετε μερικά μπόνους γραμμάρια φυτικών ινών.

Ποπ κορν: Όταν λαχταράτε για ένα τραγανό σνακ, αυτή είναι μια τέλεια επιλογή. Είναι μια φυσική πηγή δημητριακών ολικής αλέσεως, με 1 γραμμάριο φυτικών ινών σε κάθε φλιτζάνι.

Φακές: Η ποσότητα μισής κούπας μαγειρεμένες φακές έχει 9 γραμμάρια φυτικών ινών. Μπορεί να υπάρχει είτε ως σαλάτα είτε ως συνοδευτικό με όποιο γεύμα επιλέξετε αφού αγαπά εξίσου και το μοσχάρι και το ψάρι.