Ψωρίαση: Η διατροφή δίνει τη λύση

Συστάσεις διατροφής για άτομα με ψωρίαση

Ψωρίαση: Η διατροφή δίνει τη λύση

Η κατάσταση της ψωρίασης μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, οι εξάρσεις είναι πιθανό να μειωθούν χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της καθημερινότητας.

Η τροφή δεν μπορεί να θεραπεύσει την ψωρίαση, αλλά η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των δυσάρεστων συμπτωμάτων. Πρώτον, η μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών, τα οποία βρίσκονται σε ζωικά προϊόντα, όπως τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά, μπορεί να είναι ευεργετική στη διαχείριση της ψωρίασης.

Είναι επίσης σημαντικό να αυξήσετε την πρόσληψη άπαχων πρωτεϊνών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και άλλα λιπαρά ψάρια. Οι φυτικές πηγές ωμέγα-3, που περιλαμβάνουν τα καρύδια, τους σπόρους λιναριού και τη σόγια είναι εξαιρετικές επιλογές εάν η φυτική προέλευση είναι επιλογή.

Στον αντίποδα η ψωρίαση προκαλεί φλεγμονή. Άρα η αποφυγή τροφών που προκαλούν φλεγμονή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων. Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν: κόκκινο κρέας, επεξεργασμένη ζάχαρη, εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλκοόλ.

Αυτές οι τρείς συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα στην κατάσταση της πάθησης χωρίς να χάνετε την ομορφιά και την απόλαυση της ζωής.