Γιατί τα κιλά επιμένουν και άλλες ιστορίες

«Μα επιτέλους γιατί δεν χάνω κιλά;». Παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το ρυθμό απώλειας βάρους.

Γιατί τα κιλά επιμένουν και άλλες ιστορίες

Πρώτα από όλα η αρχική μυϊκή μάζα σώματος και η σύστασή της μπορούν να επηρεάσουν τον ρυθμό απώλειας (αργά-γρήγορα) βάρους. Προσδιορίστε την με σωστή σωματομέτρηση πριν ξεκινήσετε, για να οργανωθεί σωστά το πλάνο άσκηση-υποθερμιδική διατροφή.

Αρκετά φάρμακα, όπως αντικαταθλιπτικά, άλλα αντιψυχωσικά και αντιυπερτασικά μπορούν να προάγουν την αύξηση ή να εμποδίσουν την απώλεια βάρους. Από την άλλη, ασθένειες όπως κατάθλιψη, υποθυρεοειδισμός, διαβήτης, επιβραδύνουν συχνά την απώλεια κιλών και ενθαρρύνουν την αύξηση βάρους.

Υπάρχει επίσης ένα καλά εδραιωμένο γενετικό στοιχείο που σχετίζεται με τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα και μπορεί να επηρεάσει την απώλεια βάρους. Και σαν να μην έφτανε αυτό το φαινόμενο της δίαιτας γιο-γιο με αυτό το μοτίβο απώλειας και ανάκτησης βάρους μπορεί να κάνει την απώλεια βάρους όλο και πιο δύσκολη με κάθε προσπάθεια, λόγω της μείωσης του βασικού μεταβολισμού ηρεμίας.

Εν κατακλείδι, διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν τον ρυθμό απώλειας βάρους. Πολλοί από αυτούς δεν είναι εύκολο να τεθούν υπό έλεγχο αλλά, ευτυχώς κανένας τους δεν είναι τόσο ισχυρός ώστε να ματαιώσει τον στόχο που θέτουμε. Η γνώση λειτουργεί προστατευτικά και με την απαιτούμενη υπομονή και την ιδανική ομάδα υποστήριξης η επιτυχία είναι στο χέρι μας.