Μην αφήνετε την καούρα του στομάχου να χαλάσει τις γιορτές σας

Η διαχείριση της πεπτικής λειτουργίας είναι στο χέρι σας

Μην αφήνετε την καούρα του στομάχου να χαλάσει τις γιορτές σας

Η διαχείριση της ήπιας καούρας είναι εφικτή με μερικές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ιδανικά καταναλώστε μικρότερα γεύματα. Ολοκληρώστε το δείπνο τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο και αποφύγετε τα σνακ αργά το βράδυ. Η ύπαρξη φαγητού στο στομάχι όταν ξαπλώνετε μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος.

Προσέξτε τι τρώτε. Ορισμένες τροφές είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην καούρα δημιουργώντας επιπλέον οξύ στο στομάχι ή χαλαρώνοντας τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα. Μείνετε μακριά από τρόφιμα που μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα. Τα συμπτώματά μπορεί να βελτιωθούν εάν αποφύγετε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη σοκολάτα, τη μέντα, τα λιπαρά τρόφιμα και τα εσπεριδοειδή, συμπεριλαμβανομένων του πορτοκαλιού και του γκρέιπφρουτ.

Παρακολουθήστε τι πίνετε. Ορισμένα ποτά μπορούν επίσης να προκαλέσουν καούρα. Αυτά περιλαμβάνουν καφέ, τσάι, αναψυκτικά, αλκοόλ, χυμό ντομάτας και χυμό πορτοκαλιού. Αλλάξτε τη ρουτίνα άσκησής σας. Η άσκηση μπορεί να αυξήσει την κοιλιακή πίεση, αυξάνοντας τον κίνδυνο παλινδρόμησης οξέος. Ορισμένοι τύποι άσκησης αυξάνουν τον κίνδυνο περισσότερο από άλλους αντιστρέφοντας τη φυσική ροή της πέψης. Οι ασκήσεις των κοιλιακών όπως τα ροκανίσματα μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα, επειδή η κίνηση μπορεί να ωθήσει τα οξέα του στομάχου στον οισοφάγο.