Ο θυρεοειδής χρόνια δεν κοιτά

Προσέξτε αυτά τα συμπτώματα αν είστε άνω των 60

Ο θυρεοειδής χρόνια δεν κοιτά

Είναι διαφορετικά τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού σε άτομα άνω των 60; Μερικά άτομα αυτής της ηλικίας έχουν ελάχιστα συμπτώματα υπολειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα (υποθυρεοειδισμός), ενώ άλλοι εμφανίζουν τα ίδια συμπτώματα που έχουν και οι νεότεροι. Άλλοι πάλι έχουν συμπτώματα υποθυρεοειδισμού που δεν είναι καθόλου τυπικά, καθιστώντας τη διάγνωση ακόμη πιο δύσκολη. Οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν υποθυρεοειδισμό σε ένα ηλικιωμένο άτομο.

Η ανεξήγητη υψηλή χοληστερόλη. Η υψηλή χοληστερόλη είναι μερικές φορές η μόνη ένδειξη υπολειτουργίας του θυρεοειδούς σε ένα ηλικιωμένο άτομο και απαιτεί αξιολόγηση του οργάνου.

Αλλαγές στην κινητικότητα του εντέρου. Ένα ηλικιωμένο άτομο με υποθυρεοειδισμό μπορεί να εμφανίσει δυσκοιλιότητα επειδή τα κόπρανα κινούνται πιο αργά μέσα από τα έντερα.

Ένας αόριστος πόνος στις αρθρώσεις ή στους μυς είναι ένα κλασικό σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού. Μερικές φορές είναι το μόνο σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού σε ένα ηλικιωμένο άτομο.

Γνωστική εξασθένηση. Οι ηλικιωμένοι με έναν θυρεοειδή αδένα που υπολειτουργεί μπορεί μερικές φορές να διαγνωστούν εσφαλμένα ως άνοια, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο και απαιτεί προσοχή.

Κάθε περίπτωση αξιολογείται από τον θεράποντα ιατρό, που οφείλει να ερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύτιμη.