Καλημέρα, διαβήτη με ένα χορταστικό πρωινό

Χορταστικές ιδέες για πρωινό που παρακάμπτουν τον διαβήτη

Καλημέρα, διαβήτη με ένα χορταστικό πρωινό

Η κατάσταση του διαβήτη προκαλεί συχνά διατροφικό πονοκέφαλο και η εύρεση θρεπτικών, νόστιμων και χορταστικών επιλογών πρωινού είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Η λύση είναι στις πιο κάτω γραμμές και θα φέρει χαμόγελα.

Η δυσκολία του ιδανικού συνδυασμού έχει να κάνει με τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα τα οποία σχετίζονται με τη διαχείριση του αριθμού των υδατανθράκων της τροφής. Οι επιλογές πρέπει να είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, να περιέχουν υγιή λίπη και να παρέχουν χαμηλές έως μέτριες ποσότητες υδατανθράκων. Τέτοιες θα μπορούσε να είναι : Α) Τα αυγά. Είναι νόστιμα, ευέλικτα, έχουν πολλές πρωτεΐνες, μέτρια λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Μπορείτε να τα απολαύσετε με διάφορους τρόπους, όπως τηγανητά, ποσέ, ομελέτα, με βρώμη, λαχανικά και με ξηρούς καπούς. Β) Γιαούρτι με μούρα, σπόρους chia, καρύδια και κανέλα. Το γιαούρτι με σπόρους και ξηρούς καρπούς είναι μια εύκολη, νόστιμη και θρεπτική επιλογή πρωινού. Μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, εν μέρει λόγω των προβιοτικών που βρίσκονται στο γιαούρτι. Επιπλέον, οι διαλυτές φυτικές ίνες στους σπόρους chia μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας επιβραδύνοντας την ταχύτητα με την οποία η τροφή κινείται μέσω του εντέρου σας και απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος.

Γ) Ενδιαφέρουσες επιλογές πρωινού αποτελούν και το πολύσπορο τοστ με αβοκάντο ή τοστ με πολύσπορο ψωμί με βούτυρο ξηρών καρπών, το ίδιο θρεπτικές, νόστιμες και πάνω από όλα ασφαλείς.

Αυτές οι επιλογές μπορεί να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σας κρατήσουν σε ισορροπία μέχρι το μεσημέρι.