Έχουμε καλά νέα για όσους αγαπούν το τυρί

Μην αποκλείετε τα τυριά από τη διατροφή σας. 

Έχουμε καλά νέα για όσους αγαπούν το τυρί

Η δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, η αυξημένη χοληστερίνη και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις στην υγεία πολλές φορές μπορεί να θέσουν αυτή την πολύτιμη τροφή εκτός διαιτολογίου. Αν κοιτάξουμε όμως πιο προσεκτικά υπάρχουν είδη τυριών που καταφέρνουν να προσπεράσουν αυτά τα προβλήματα και να αποδώσουν τα οφέλη τους στον οργανισμό. Αν, λοιπόν, δεν μπορείτε να σκεφτείτε την διατροφή σας χωρίς το τυρί τότε η λύση είναι στις παρακάτω γραμμές μαζί με σημαντικές πληροφορίες για τα αγαπημένα σας γαλακτοκομικά.

Ακόμα και με δυσανεξία στη λακτόζη η παρμεζάνα θα σας φερθεί με ευγένεια. Σε μόλις 1μερίδα (30γρ) αυτή η επιλογή χαμηλής λακτόζης παρέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, 119 θερμίδες και μόνο 3γρ υδατάνθρακες, χωρίς να προκαλεί προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και φώσφορο, θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην οικοδόμηση των οστών.

Το κατσικίσιο τυρί και το τυρί κότατζ αποτελούν τυριά δύναμης. Το κατσικίσιο τυρί είναι συχνά πιο εύπεπτο από το τυρί που παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα, επειδή έχει διαφορετικές πρωτεΐνες που δεν ερεθίζουν το πεπτικό σύστημα. Έχει επίσης υψηλότερο ποσοστό λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας, τα οποία το σώμα απορροφά γρήγορα αντί να αποθηκεύει, όπως συμβαίνει με άλλους τύπους λιπών. Απο την άλλη, το τυρί κότατζ είναι επίσης χαμηλό σε χοληστερόλη ενώ αποτελεί μια καλή πηγή ριβοφλαβίνης. Το μειονέκτημα του είναι το αυξημένο νάτριο οπότε διαβάστε την ετικέτα και αναζητήστε εκείνη με την χαμηλότερη ποσότητα.

Η εθνική φέτα είναι και αυτή αλμυρή. Αυτό το νόστιμο τυρί είναι χαμηλό τόσο σε θερμίδες όσο και σε λιπαρά. Άλλα θρεπτικά συστατικά που φέρνει στο τραπέζι περιλαμβάνουν τις βιταμίνες Α και Κ, φυλλικό οξύ, παντοθενικό οξύ, σίδηρο και μαγνήσιο.

Η δεύτερη Ιταλίδα της παρέας η μοτσαρέλα είναι η επιλογή που πρέπει να κάνετε αν ψάχνετε για ένα τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και χαμηλές θερμίδες. Η μοτσαρέλα σάς κάνει δώρο μια δόση προβιοτικών με κάθε μερίδα.