Είμαστε μακαρονάδες; Τι να κάνουμε

Τα καλύτερα ζυμαρικά που μπορείτε να φάτε χωρίς να σας παχύνουν

 

Είμαστε μακαρονάδες; Τι να κάνουμε

Τα καλύτερα ζυμαρικά που μπορείτε να φάτε χωρίς να σας παχύνουν

Φτιαγμένα από αλεύρι ή σιμιγδάλι τα ζυμαρικά είναι ο πρωταγωνιστής της κουζίνας, της διατροφής αλλά και της γεύσης. Οι συνταγές αμέτρητες, οι συνδυασμοί επίσης αλλά το ερώτημα το αιώνιο ένα : παχαίνουν;

Ανεξάρτητα από το είδος που χρησιμοποιείτε, τα ζυμαρικά είναι μόνο ένα μέρος ενός πιάτου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά ή ακόμα και ξηρούς καρπούς. Εμπλουτίστε με επιπλέον λαχανικά όπως ελιές, πιπεριές, μανιτάρια και βέβαια ένα ωραίο τυρί. Αυτά προσθέτουν θρεπτικά συστατικά και βοηθούν το σώμα σας να απορροφά αργά τους υδατάνθρακες, ώστε να μην αισθάνεστε υπνηλία μετά.

Τι μπορεί να είναι αυτά τα ζυμαρικά;

Οι επιλογές τώρα πια είναι πολλές. Ξεκινήστε με τα γνωστά ζυμαρικά ολικής αλέσεως τα οποία είναι γεμάτα φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Αυτό σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εμποδίζει το σάκχαρό σας να αυξηθεί. Έχει επίσης λίγο πάνω από 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι μαγειρεμένο.

Προχωράμε στα ζυμαρικά με βάση τα όσπρια. Αν και η γεύση και η υφή τους διαφέρουν, τα ζυμαρικά με βάση τα όσπρια είναι όλα χωρίς γλουτένη και πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου που χρησιμοποιεί το σώμα σας για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης και ορισμένων ορμονών. Οι ποικιλίες περιλαμβάνουν μαύρο φασόλι, κίτρινο μπιζέλι, πράσινη φακή, κόκκινη φακή, κίτρινη φακή και άλλα.

Τα ζυμαρικά από κινόα είναι κι αυτά γεμάτα πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, επίσης χωρίς γλουτένη. Τέλος θα αναφέρουμε τα ζυμαρικά λαχανικών όπου τα λαχανικά κομμένα σε ροδέλες υποστηρίζουν άνετα το ρόλο τους σε ένα πιάτο ζυμαρικών. Δοκιμάστε τα κολοκυθάκια, τα οποία έχουν περίπου το 33% της ημερήσιας αξίας σας σε βιταμίνη C σε ένα φλιτζάνι, συν φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β.