Νόστιμα και υγιεινά και εξόχως αντικαταθλιπτικά

Το φαγητό ανακούφισης ή φαγητό παρηγοριάς (comfort food) μπορεί να είναι και νοσταλγικό και πεντανόστιμο και υγιεινό.

Νόστιμα και υγιεινά και εξόχως αντικαταθλιπτικά

Πρόκειται για πιάτα που μιλούν στην καρδιά μας και συνήθως τσακώνονται με το μυαλό μας μετά. Τα πρώτα κρύα, η μελαγχολία της νύχτας που έρχεται νωρίς, μια ένταση ή μια απώλεια, ξεκλειδώνουν μια νοσταλγία για μια συγκεκριμένη γεύση που μας πάει στην αγκαλιά των αναμνήσεων προσφέροντας παρηγοριά.

Το πρόβλημα είναι ότι τα φαγητά ανακούφισης συχνά συνδυάζουν αρκετό άμυλο, ζάχαρη, σοκολάτα, σάλτσες και ,κακά τα ψέματα, δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φάτε. Να μερικές έξυπνες επιλογές για να σας κρατήσουν υγιείς χωρίς να χάσετε την όμορφη αίσθηση ζεστασιάς όταν το χρειάζεστε περισσότερο.

· Επιλέξτε λαζάνια με γέμιση λαχανικών και τυριά με χαμηλά λιπαρά.

Τα ζυμαρικά είναι μια βασική τροφή για παρηγοριά, αλλά μπορεί να είναι πρόβλημα αν δεν είστε προσεκτικοί. Συνδυάστε τα με μανιτάρια, πιπεριές , πιπέρι και τυριά με χαμηλά λιπαρά ή φυτική κρέμα γάλακτος. Σκεφτείτε να το φτιάξετε με ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

· Το λατρεμένο ποπ κορν. Οι άνθρωποι το λατρεύουν με ταινία ή χωρίς και θα το αγαπήσει και η γραμμή σας ειδικά αν το ετοιμάσετε σπίτι με ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό έλαιο.

· Τα μπισκότα φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Επιλέξτε μπισκότα βρώμης με σταφίδα ή κομμάτια σοκολάτας ή με τζίντζερ. Αντικαταστήστε το λευκό αλεύρι με ολικής άλεσης, προσθέστε μήλο, κανέλα ,μοσχοκάρυδο και αφήστε την όσφρηση να σας ταξιδέψει.