Και η Βιταμίνη C έχει τα όρια της

Η υπερβολική λήψη βιταμίνης C προκαλεί παρενέργειες

Και η Βιταμίνη C έχει τα όρια της

Η βιταμίνη C είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που υπάρχει σε αφθονία σε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Η λήψη επαρκούς ποσότητας αυτής της βιταμίνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Συμμετέχει καθοριστικά στην επούλωση των πληγών, διατηρεί τα οστά σας δυνατά και ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, διαλύεται στο νερό και δεν αποθηκεύεται στο σώμα σας. Μεταφέρεται στους ιστούς μέσω των σωματικών υγρών και οποιαδήποτε ποσότητα επιπλέον αποβάλλεται από τα ούρα. Δεδομένου ότι το σώμα δεν την αποθηκεύει ούτε την παράγει από μόνο του, είναι σημαντικό να καταναλώνετε καθημερινά τροφές που πλούσιες σε βιταμίνη C.

Ακόμη και σε υψηλές δόσεις, η βιταμίνη C δεν είναι γνωστό ότι είναι τοξική ή ότι προκαλεί σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι διάρροια, ναυτία, κράμπες στην κοιλιά και άλλα κυρίως, γαστρεντερικά προβλήματα.

Η πιο κοινή παρενέργεια της υψηλής πρόσληψης βιταμίνης C είναι η πεπτική δυσφορία.

Ωστόσο, εάν λαμβάνετε μεγαλύτερες από τις κανονικές δόσεις αυτής της βιταμίνης, το σώμα σας μπορεί να δυσκολευτεί να την επεξεργαστεί και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα.

Γενικά, αυτές οι παρενέργειες δεν εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν βιταμίνη C. Εμφανίζονται μόνο ως αποτέλεσμα λήψης υψηλών δόσεων συμπληρωμάτων αυτής.