Σούσι - γεύση, μυστήριο και μακροζωία

Απολαυστικά πιάτα με λίγες θερμίδες και πολλή γεύση!

Σούσι - γεύση, μυστήριο και μακροζωία

Αυτό το παραδοσιακό φαγητό με την ξυδάτη γεύση έχει αγαπηθεί και έχει το κοινό του. Συνοδεύεται με δοξασίες μακροζωίας που φαίνεται να επαληθεύονται. Αν και στην χώρα του εμφανίστηκε ως μια επιλογή γρήγορου φαγητού, εξελίχθηκε σε περίτεχνο έδεσμα υψηλών απαιτήσεων.

Τί είναι όμως το σούσι; Τρία πράγματα χρειάζονται για το τέλειο σούσι: ρύζι, ψάρι και ένα καλό μαχαίρι. Αυτά και μόνο αυτά. Η καθαρότητα των γεύσεων και η απλότητα των υλικών είναι το δυνατό του σημείο και πως μπορούσε να μην είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι στο σούσι αναφέρεται και ο όρος ουμάμι ως μια από τις πέντε γεύσεις.

Το ρύζι είναι ο βασικός παράγοντας. Διατροφικά μιλώντας, το καστανό ρύζι είναι καλύτερο από το λευκό ως πλουσιότερο σε φυτικές ίνες. Αλλά το σούσι, πραγματικά, αφορά τα άλλα συστατικά και αναφερόμαστε στο ολόφρεσκο ψάρι.

Από τις καλύτερες επιλογές είναι εκείνο με σολομό και τόνο που είναι πλούσια σε ω 3 λιπαρα οξέα, τα καλά λιπαρά της καρδιάς και είναι θερμιδικά χαμηλά. Ως χορτοφαγικό συμπλήρωμα υπερέχει το αβοκάντο, πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά ενώ είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες. Καλό θα ήταν να αποφύγετε οποιασδήποτε συνοδευτική σάλτσα καθώς είναι πλούσια σε θερμίδες και κακά λιπαρά. Το ίδιο ισχύει και για τα ρολλάκια με τυρί φιλαδέλφεια ή με γαρίδες τεμπούρα που είναι τηγανητές.

Τα χορτοφαγικά ρολλάκια με αγγούρι, αβοκάντο, κρεμμύδι και τόφου αποτελούν επίσης μια εξαιρετική επιλογή και γευστικά και θρεπτικά. Το σούσι είναι ένα από τα πιάτα που μπορείτε να επιλέγετε άφοβα στην έξοδο σας.