Για να μην χάσετε τρίχα απ' τα μαλλιά σας

Η καλύτερη αντιμετώπιση σε θέματα υγείας παραμένει η πρόληψη και η τριχόπτωση δεν εξαιρείται

Για να μην χάσετε τρίχα απ' τα μαλλιά σας

Γνωρίζατε ότι ο χυμός κρεμμυδιού βοηθά στην αναγέννηση των μαλλιών; Αυτό οφείλεται στο θείο που περιέχει. Περιορισμένη έρευνα σε άτομα με γυρεοιδή αλωπεκία απέδειξε με ευρήματα ότι οι 3 στους 4 είδαν μέσα σε δύο βδομάδες καινούργια μαλλιά. Το μόνο δυσάρεστο είναι η μυρωδιά.

Μήπως ωστόσο να εξετάσουμε το ζήτημα της τριχόπτωσης πιο επισταμένα; Μήπως να προλάβουμε την εμφάνιση της φροντίζοντας τα στοιχεία που κρατούν την τρίχα στο κεφάλι; Τα 4 πιο βασικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία της τρίχας είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, η βιοτίνη και το σελήνιο.

Σίδηρος

Αυτό το κρίσιμο θρεπτικό συστατικό βοηθά το σώμα σας να παράγει αίμα και τα χαμηλά επίπεδα του συνδέονται με την τριχόπτωση. Ο λόγος ακόμα δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά φροντίστε να τρώτε πολλές τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Βιοτίνη

Μερικοί γιατροί συνταγογραφούν βιοτίνη (γνωστή και ως βιταμίνη Β7) για την τριχόπτωση και έχουν καλά αποτελέσματα. Είναι επίσης σημαντική για το δέρμα. Η βιοτίνη περιέχεται σε αρκετά τρόφιμα όπως αυγά, φύτρο σιταριού και μανιτάρια τα οποία περιέχουν όλα υψηλή ποσότητα βιοτίνης.

Ψευδάργυρος

Μιας και ο ψευδάργυρος βοηθά στις περισσότερες διαδικασίες του σώματος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ενισχύει επίσης τους θύλακες που θρέφουν τα μαλλιά. Το σώμα δεν έχει τρόπο να αποθηκεύσει ψευδάργυρο, επομένως χρειάζεται καθημερινή λήψη σε μικρές ποσότητες.

Σελήνιο

Ορισμένα συμπληρώματα ενδυνάμωσης των μαλλιών περιέχουν ένα θρεπτικό συστατικό που ονομάζεται σελήνιο. Μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να καταπολεμήσει τυχόν τοξίνες στις οποίες εκτίθεστε (μέσω του καπνίσματος ή του ακάθαρτου αέρα) και να διατηρήσει υγιείς τους θύλακες των τριχών. Προσέξτε ιδιαίτερα τη δοσολογία και αποφύγετε την υπερκατανάλωση χωρίς τη οδηγία του γιατρού.