Υπέρταση; Η φύση έχει την απάντηση

Ο ευεργετικός χυμός που κοντράρει την υπέρταση και δεν το ξέραμε

Υπέρταση; Η φύση έχει την απάντηση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν η δύναμη του αίματος που πιέζει τα τοιχώματα των αρτηριών είναι πολύ υψηλή.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση συνήθως αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να προκληθεί από κακή διατροφή, έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και ορισμένες παθήσεις όπως διαβήτη και παχυσαρκία.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης δυσάρεστων καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού και της νεφρικής ανεπάρκειας. Η υιοθέτηση μιας δίαιτας φιλικής προς την αρτηριακή πίεση μπορεί να την διατηρήσει σε ένα υγιές ασφαλές επίπεδο.

Σήμερα θα σταθούμε σε ένα λαχανικό γνωστό για την θρεπτικότητα του και το έντονο κόκκινο χρώμα του. Το παντζάρι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β6, Β5 (παντοθενικό οξύ), φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το β- καροτένιο. Τα (φυτικά) νιτρικά άλατα είναι μια ένωση που έχει μελετηθεί για τα αποτελέσματα στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μια τυχαιοποιημένη πιλοτική μελέτη, διαπίστωσε ότι ο χυμός τόσο από ωμά όσο και από μαγειρεμένα παντζάρια βελτίωσε την αρτηριακή πίεση. Αλλά μόνο ο καθαρός φυσικός χυμός είχε μεγαλύτερη επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Δοκιμάστε να προσθέσετε παντζάρια στο smoothie ή απλά δοκιμάστε το μόνο του.

Η θεραπεία για την υψηλή αρτηριακή πίεση περιλαμβάνει γενικά έναν συνδυασμό φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση ή τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων σας, μαζί με αλλαγές διατροφής και τρόπου ζωής. Η μείωση του αλατιού, η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, η άσκηση και τα άφθονα υγρά είναι από τα πιο γνωστές οδηγίες που δίνονται στους ασθενείς.