Η δύναμη της πιπεριάς στο καθημερινό τραπέζι

Σίγουρα ένα πάγκος γεμάτος με πράσινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές ανοίγει την όρεξη.

Η δύναμη της πιπεριάς στο καθημερινό τραπέζι

Οι πιπεριές έχουν πολλά καλά. Είναι χαμηλές σε θερμίδες, ενώ όλες οι ποικιλίες είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α και C, καλίου, φιλικού οξέος και φυτικών ινών. Ο πικάντικος χαρακτήρας τους ζωντανεύει ένα πιάτο ενώ το κάνει ακόμα πιο χορταστικό.

Οι κόκκινες πιπεριές έχουν τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Σε σύγκριση με τις πράσινες πιπεριές, οι κόκκινες έχουν σχεδόν 11 φορές περισσότερη βήτα-καροτίνη και 1,5 φορά περισσότερη βιταμίνη C.

Οι πιπεριές είναι πολύ ευέλικτες στη χρήση τους. Μπορείτε να τις προσθέσετε ωμές σε σαλάτες 'ή βρασμένες σε σάλτσες ζυμαρικών. Ο πιο δημοφιλής και νόστιμος τρόπος να τις απολαύσετε είναι ψητές. Η πληθωρική και ζουμερή σάρκα της ψητής πιπεριάς δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από λίγο ελαιόλαδο . Ψήστε τις ολόκληρες μέχρι να μαυρίσουν. Τοποθετήστε και κλείστε τις σε ένα μπολ μέχρι να ιδρώσουν για να απομακρύνετε εύκολα την φλούδα, και τους σπόρους. Η καψαϊκίνη και η πιπερίνη θα σας κάνουν να νιώσετε χορτάτοι ενώ, σύμφωνα με μελέτες, λόγω της αύξησης της σωματικής θερμοκρασίας που προκαλούν, θα ενισχύσουν -λίγο- τον μεταβολισμό αλλά και το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Όποιο χρώμα και αν διαλέξετε το σίγουρο είναι ότι κάνετε την καλύτερη επιλογή.