Εσείς τα ξέρατε όλα αυτά για το θαυματουργό αχλάδι;

Τα οφέλη που προσφέρει το αχλάδι στην αντιμετώπιση του διαβήτη 2 αλλά και σε άλλες δυσάρεστες καταστάσεις στον οργανισμό μας είναι πολλά και πρέπει να τα μάθετε

Εσείς τα ξέρατε όλα αυτά για το θαυματουργό αχλάδι;

Τα αχλάδια αποτελούν μέρος της ανατολικής ιατρικής εδώ και αιώνες. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο προσφέροντας ανακούφιση σε ένα σωρό δυσάρεστα συμπτώματα, από τη φλεγμονή μέχρι τη δυσκοιλιότητα και το hangover.

Γνωρίζουμε επίσης ότι τα αχλάδια μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να μειώσουν τις πιθανότητές για διαβήτη τύπου 2 και εγκεφαλικό. Μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην καλύτερη αφομοίωση των τροφών.

Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) βαθμολογεί την τροφή και την επίδρασή της στο σάκχαρο του αίματός σας σε μια κλίμακα από 1 έως 100. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο GI, τόσο πιο γρήγορα αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα σας. Τα αχλάδια σημειώνουν μια τιμή μεταξύ 20 και 49 στο γλυκαιμικό δείκτη, άρα είναι χαμηλά. Εκτός αυτού, από την περιεχόμενη ποσότητα υδατανθράκων, ένα ποσοστό καταλαμβάνουν οι φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα ένα μικρό αχλάδι έχει περίπου 5 με 7 γραμμάρια φυτικών ινών, περίπου το 20% των φυτικών ινών που χρειάζεστε κάθε μέρα. (Οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν περίπου 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, ενώ οι άνδρες 38γρ.)

Ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι οι χρωστικές ουσίες που δίνουν το χρώμα στα αχλάδια, που ονομάζονται ανθοκυανίνες, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα για να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς η κατανάλωση αχλαδιών μπορεί να βοηθήσει εάν έχετε διαβήτη.

Εκτός από καλή πηγή φυτικών ινών, τα αχλάδια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες C και K, καθώς και κάλιο και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αντιοξειδωτικά σε φρούτα όπως τα αχλάδια μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις ή προβλήματα με τη χοληστερόλη. Φροντίστε απλώς να τα καταναλώσετε και τη φλούδα, καθώς περιέχει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά αυτού του φρούτου.