Καφέ μου, δεν είσαι κι ο μοναδικός!

Έξι τρόποι για να νιώσετε ξύπνιοι χωρίς καφεΐνη

Καφέ μου, δεν είσαι κι ο μοναδικός!

Μολονότι ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα για την πολυπόθητη τόνωση στη διάρκεια της ημέρας σίγουρα δεν είναι το μοναδικό. Η τόνωση και το νεύρο που χρειάζεστε να συνεχίσετε τη δουλειά σας μπορεί να έρθει από άλλες πηγές, με έναν άλλο τρόπο.

Αντί για ακόμα έναν καφέ επιλέξτε ένα σνακ με σαλάτα. Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο σας δίνουν ώθηση με βιταμίνες Β. Το σύμπλεγμα αυτών των βιταμινών συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας των κυττάρων. Επιλέξτε επίσης μια πλούσια σαλάτα για γεύμα και βιώστε μια διαφορετική διάθεση. Εναλλακτικά επιλέξτε κάποια πρωτεΐνη με καλά λιπαρά όπως το αβοκάντο ή το γιαούρτι. Θα διατηρήσουν το σάκχαρο στο αίμα σταθερό αποφεύγοντας την υπογλυκαιμία.

Νερό! Εάν αισθάνεστε πεσμένοι, ίσως χρειαστεί να πιείτε περισσότερο νερό. Ένα σημάδι αφυδάτωσης είναι και η κούραση.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε ένα διάλειμμα από τις οθόνες. Η υπνηλία μπορεί να είναι ο τρόπος που τα μάτια σας λένε ότι χρειάζονται μια παύση από την εστίαση στις οθόνες. Για να αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών, κοιτάξτε μακριά από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας τακτικά καθώς εργάζεστε.

Μόνο μια αλλαγή σκηνικού και λίγος φρέσκος αέρας είναι ικανά να ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας, ωστόσο ο ήλιος θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Προσπαθήστε να λαμβάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα φυσικό ηλιακό φως.

Άσκηση. Η άσκηση απελευθερώνει επίσης ενδορφίνες - τις ορμόνες της «καλής αίσθησης»- και σας δίνει μια φυσική τόνωση της διάθεσης.

Αρωματοθεραπεία. Ορισμένες μυρωδιές μπορούν να βοηθήσουν στην εκκίνηση των αισθήσεών σας και μπορεί να σας βοηθήσουν με την εστίαση, την ενέργεια και πολλά άλλα. Για να νιώσετε πιο ξύπνιοι, δοκιμάστε ευκάλυπτο, λεμόνι ή μέντα.