5 μπουκιές για ορθοπεταλιές

Η ποδηλατάδα καλοκαιριάτικα είναι μια απαιτητική άσκηση για το σώμα μας και χρειάζεται να την συνοδεύουμε με ωφέλιμα σνακ και ενυδάτωση

5 μπουκιές για ορθοπεταλιές

Κατά τη διάρκεια της άθλησης, το σώμα τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από υδατάνθρακες. Ορισμένοι υδατάνθρακες αποθηκεύονται ως γλυκογόνο στο συκώτι και τους μύες, αλλά πρέπει η παροχή να είναι συνεχής κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης βόλτας με ποδήλατο.

Αυτό που κάνει ένα καλό σνακ είναι κάτι περισσότερο το να δίνει απλά ενέργεια. Πρέπει να παρέχει στους μύες τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, να είναι εύπεπτο και να μην αλλοιώνεται εύκολα.

Οι μπανάνες είναι έτοιμο σνακ σε ρολό. Πλούσιες σε κάλιο και καλούς υδατάνθρακες θα προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεται στους μύες για να συνεχίσουν.

Το ψωμί με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο παρέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Σε περίπτωση αλλεργίας στα φιστίκια δοκιμάστε βούτυρο αμυγδάλου ή άλλου ξηρού καρπού.

Τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί είναι μια συμπυκνωμένη πηγή υδατανθράκων. Τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και οι σταφίδες έχουν το πρόσθετο όφελος του καλίου. Αναμείξτε τα αγαπημένα σας φρούτα με ξηρούς καρπούς και σπόρους για να διατηρήσετε το σώμα σας εφοδιασμένο με ενέργεια, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο. Εάν έχετε έντονη εφίδρωση, μπορεί να επιλέξετε αλατισμένους ξηρούς καρπούς και σπόρους. Συμβουλή: Καταναλώστε μικρές μπουκιές φαγητού και νερού κάθε 15 με 20 λεπτά για καλύτερη πέψη.

Μην αμελήσετε την ενυδάτωση ειδικά αν ο καιρός είναι ακόμα ζεστός. Εκτός από το νερό προμηθευθείτε και ένα αθλητικό ποτό που μπορείτε είτε να αγοράσετε, είτε να το φτιάξετε με μαύρο ή πράσινο παγωμένο τσάι, λίγο χυμό φρούτων, λίγη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Πίνετε γουλιές υγρού συχνά για να διατηρήσετε την ενυδάτωση.

Μετά την ολοκλήρωση μιας μεγάλης διαδρομής, η ανάκαμψη και η ετοιμότητά σας για την επόμενη βόλτα εξαρτώνται από τις επιλογές φαγητού. Ένα μικρό γεύμα πρέπει να περιέχει ένα μείγμα υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών, καθώς και ένα ποτήρι νερό. Μια καλή επιλογή είναι ένα παρφέ από απλό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με κύβους φρέσκων φρούτων και πασπαλισμένο με ξηρούς καρπούς. Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας ποδηλατικής διαδρομής.