Καλύτερο φαγητό ίσον καλύτερο σεξ

Το φαγητό είναι σημαντικό μέρος της καθημερινότητας και της γενικότερης υγείας. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διατροφή μπορεί να επηρεάσει και τη σεξουαλική σας ζωή.

Καλύτερο φαγητό ίσον καλύτερο σεξ

Μια πλούσια διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη λίμπιντο και την καλή λειτουργία του σώματος. Μια κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά ακόμα και τη σεξουαλική σας ζωή. Για παράδειγμα, η στυτική δυσλειτουργία συνδέεται συχνά με την παχυσαρκία και τον διαβήτη, που μπορεί να προκληθούν από μια κακή διατροφή.

Η καλή σεξουαλική υγεία συνοψίζεται σε τρία πράγματα: Αργινίνη, L-κιτρουλίνη και ψευδάργυρο.

Η αργινίνη, επίσης γνωστή ως L-αργινίνη, είναι ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται από το σώμα για την παραγωγή νιτρικού οξειδίου. Αυτή η σημαντική χημική ουσία βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν, γεγονός που προάγει την καλή ροή του αίματος. Η καλή ροή αίματος στους στυτικούς ιστούς είναι σημαντική για τη διατήρηση μιας καλής στύσης.

Η L-κιτρουλίνη είναι ένα άλλο αμινοξύ που μετατρέπεται σε αργινίνη στο σώμα σας. Και τα δύο αμινοξέα βρίσκονται επίσης στα τρόφιμα. Η L-κιτρουλίνη βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το κατακόκκινο και δροσερό καρπούζι, ενώ η αργινίνη βρίσκεται στα καρύδια, τα αμύγδαλα, το ψάρι, στον ορό γάλακτος και τα φυλλώδη λαχανικά.

Ο ψευδάργυρος, φαίνεται να επηρεάζει την παραγωγή τεστοστερόνης στο σώμα ωστόσο η σχέση μεταξύ ψευδάργυρου και σεξουαλικής υγείας δεν είναι πλήρως κατανοητή. Είναι επίσης απαραίτητος για την ανάπτυξη του σπέρματος. Τα επαρκή επίπεδα ψευδαργύρου μπορεί να ενισχύσουν την ανδρική γονιμότητα. Ο ψευδάργυρος και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως το φυλλικό οξύ, μπορεί επίσης να επηρεάσουν τη γυναικεία γονιμότητα. Ο ψευδάργυρος διατίθεται σε μορφή συμπληρώματος ενώ βρίσκεται σε ορισμένα τρόφιμα όπως τα στρείδια που είναι και η πλουσιότερη πηγήαυτού του ουσιαστικού στοιχείου. Άλλες καλές πηγές είναι το σκουρόχρωμο κρέας κοτόπουλου, το κόκκινο κρέας, τα φιστίκια και τα δημητριακά ολικής άλεσης.