Για πάντα νέοι - 3 συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε σήμερα

Εάν η νεότητα είναι αυτό που αναζητάτε, τότε σίγουρα πρέπει να προσέξετε τις συνήθειες που μπορεί να επιταχύνουν τη γήρανση

Για πάντα νέοι - 3 συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε σήμερα

Η σφριγηλότατα και η ζωντάνια αποτελούν παράγοντες ευζωίας και ζητούμενο, ακόμα κι όταν οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνιση τους στο μέτωπο σας. Αν λοιπόν θέλετε να παραμείνετε νέοι φροντίστε να αποφύγετε αυτά τα λάθη:

Δεν κοιμάστε αρκετά

Εάν δεν κοιμάστε όσο χρειάζεται το σώμα σας, το δέρμα μπορεί να αρχίσει να ζαρώνει και να χαλαρώνει. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι το σώμα απελευθερώνει περισσότερη κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες που διασπά το κολλαγόνο που διατηρεί το δέρμα σας λείο και ελαστικό. Προσπαθήστε να οργανώσετε ένα ήσυχο, χαλαρωτικό τελετουργικό πριν τον ύπνο και αποφύγετε το αλκοόλ, την καφεΐνη και τα ηλεκτρονικά είδη.

Δεν τρώτε υγιεινά

Οι σωστές τροφές βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και άλλων ασθενειών που μειώνουν τη νεανική ενέργεια. Σκεφτείτε την Μεσογειακή διατροφή. Είναι ευεργετική για την καρδιά και τον εγκέφαλο ενώ προσφέρει απλόχερα θρεπτικές ενώσεις που συμβάλλουν στην ανανέωση των κύτταρων. Δώστε έμφαση στα δημητριακά ολικής αλέσεως, στα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Τα απαραίτητα υγιή λίπη θα τα λάβετε από τροφές όπως ψάρια, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και αβοκάντο.

Δεν γυμνάζεστε αρκετά

Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ένας βασικός τρόπος για να διατηρήσετε το σώμα σας ενεργό. Δυναμώνει τους μύες, ενισχύει την ενέργεια και βελτιώνει τη διάθεση. Η δραστηριότητα διατηρεί την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου ενώ μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία. Αρκούν 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα ή κάποια εργασία στην αυλή ή ακόμα και ο χορός, για τα οφέλη αυτά.