Καλά νέα για όσους τρώνε φιστίκια

Νέα δεδομένα για τα αγαπημένα φιστίκια

Καλά νέα για όσους τρώνε  φιστίκια

Τα φιστίκια μπορεί να είναι μια χρήσιμη διατροφική προσθήκη για την αντιμετώπιση ποικίλων αναγκών του οργανισμού. Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας (τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο, στο περιοδικό Nutrients), διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας, ελαφρά αλατισμένων φιστικιών δύο φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα οδήγησε σε απώλεια βάρους, μείωσε την αρτηριακή πίεση και βελτίωσε τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας.

Τα φιστίκια θεωρούνται πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, ενώ περιέχουν 19 βιταμίνες και μέταλλα. Επιπρόσθετα περιέχουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αργινίνης, ένα αμινοξύ που βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αποτελούν μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, ένα μέταλλο που είναι γνωστό ότι βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Για καλύτερη εξατομίκευση επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα φιστίκια, τα οποία είναι πλούσια σε υγιή ακόρεστα λιπαρά, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Αν και αποφεύγονται σε περιόδους δίαιτας λόγω των αυξημένων θερμίδων ωστόσο, στην πραγματικότητα έχουν υψηλό σημείο κορεσμού, που σημαίνει ότι διατηρούν το αίσθημα της πληρότητας περισσότερο και αυτό μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο για όσους βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.