Το αλκοόλ γερνάει!

Το αλκοόλ συνδέεται δυστυχώς με την πρόωρη γήρανση και μάλιστα με πολλούς τρόπους

Το αλκοόλ γερνάει!

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει άμεση επίδραση σε ορισμένα μέρη του σώματός και στην ψυχική σας υγεία καθώς μεγαλώνετε.

Το δέρμα μπορεί να γίνει πιο λεπτό και ξηρό με το πέρασμα του χρόνου. Είναι μια φυσική διαδικασία που ονομάζεται εγγενής γήρανση και δεν μπορούμε να την σταματήσουμε. Η εξωγενής γήρανση συμβαίνει όταν το δέρμα γερνάει πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε κι αυτό λόγω του περιβάλλοντος και του τρόπου ζωής που επιλέγει ένας άνθρωπος. Εκεί συχνά εμπλέκεται και το αλκοόλ που αφυδατώνει και στεγνώνει το δέρμα σας. Μπορείτε να επιβραδύνετε αυτή την επίδραση πίνοντας λιγότερο. Η κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνει την κατακράτηση νερού στο σώμα σας και να αυξάνει τις πιθανότητες αφυδάτωσης

Το αλκοόλ μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο που λειτουργούν ορισμένα ζωτικά όργανα κάνοντας τα να γερνούν πιο γρήγορα. Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα, επί παραδείγματι μπορεί να συρρικνώσει τα εγκεφαλικά κύτταρα και να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη που σχετίζεται με το αλκοόλ (ARBD) προκαλώντας ορισμένους τύπους άνοιας.

Η κατανάλωση αλκοόλ απαιτεί αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχο και στην ήπια και σώφρονα χρήση του ωφελεί κατά κανόνα τον οργανισμό. Ο ιατρός σας είναι ο κατάλληλος ειδικός να σας συμβουλεύσει για την ποσότητα αλκοόλ που επιτρέπεται. Καταναλώστε με συνέπεια και ωριμότητα.