5+1 λόγοι για να τρώμε ρύζι

 Είναι το ρύζι υγιεινό; Ερώτηση που δεν μπορεί παρά να έχει μία απάντηση

5+1 λόγοι για να τρώμε ρύζι

Το ρύζι είναι ένα δημητριακό με παρουσία σε όλο τον κόσμο— στην Ασία, σε πολλές αφρικανικές και ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε χώρες της κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Δεν είναι ένα τρόφιμο που πρέπει να φοβόμαστε.

Αποτελεί μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αλλά οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί. Πραγματικά.

Ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί πέντε γραμμάρια γλυκόζης κάθε ώρα για να λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει περί τα 120 γραμμάρια γλυκόζης την ημέρα. Έχετε κατά νου ότι το ένα τρίτο φλιτζανιού μαγειρεμένου ρυζιού έχει 15 γραμμάρια υδατανθράκων.

Το ρύζι, και ειδικά το καστανό, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μαγγάνιο, σελήνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Οι φυτικές ίνες, ειδικότερα, μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη των τροφών και να βελτιώσουν τη χοληστερόλη.

Κάτι σημαντικό, ειδικά για την υγεία της καρδιάς είναι ότι αυξάνει και τα επίπεδα κορεσμού. Αυτό επηρεάζει θετικά τη διαχείριση του βάρους, του διαβήτη και την πρόληψη του καρκίνου.

Τα άλλα θρεπτικά συστατικά είναι ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν επίσης στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Ανάλογα με το γεύμα ή τις τροφικές, πολιτιστικές προτιμήσεις σας, μπορείτε να συνδυάσετε το ρύζι με όσπρια, με ωμό ψάρι και φυσικά με λαχανικά. Πέρα από το ρόλο του ως συνοδευτικό μπορεί να είναι το κύριο μέρος του πιάτου, όπως σε ένα ριζότο ή στα γεμιστά… το απόλυτο καλοκαιρινό γεύμα.

Σκεφτείτε το: το ρύζι είναι ένας υδατάνθρακας που πρέπει να σταματήσετε να αποφεύγετε.