Σπόροι κάνναβης: Αυτή είναι η υπερτροφή του μέλλοντος

Η πρωτεΐνη που ζητάτε κρύβεται σε αυτούς τους θαυματουργούς σπόρους

Σπόροι κάνναβης: Αυτή είναι η υπερτροφή του μέλλοντος

Οι σπόροι κάνναβης είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέρος του φυτού κάνναβης, αυτοί οι σπόροι είναι τεχνικά ένας ξηρός καρπός που μπορεί να καταναλωθεί ωμός ή να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γάλακτος, λαδιού, υποκατάστατων τυριού ή πρωτεΐνης σε σκόνη.

Μια μερίδα 30γρ (τρεις κουταλιές της σούπας) ακατέργαστων σπόρων κάνναβης αποδίδουν μόνο 166 θερμίδες, 9,47γρ. πρωτεΐνης και 14.6 γρ. λίπους. Η τόσο σημαντική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη -αν αναλογιστούμε ότι 100γρ αυγό βραστό περιέχει 12.9γρ πρωτεΐνης- όσο και το γεγονός ότι περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα το καθιστά ιδανική επιλογή φυτικής πρωτεΐνης η οποία, όπως δείχνουν οι μελέτες απορροφάται πολύ καλά από τον οργανισμό.

Επιπρόσθετα οι σπόροι κάνναβης περιέχουν σίδηρο, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, μαγνήσιο, βιταμίνες Β, ψευδάργυρο και μπορούν να αποτελέσουν μια καλή πηγή πρόσληψης αυτών. Ειδικά τα υψηλά επίπεδα απαραίτητων λιπαρών οξέων ωμέγα-3 και ωμέγα-6 -γνωστά για την ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και του μεταβολισμού-που περιέχουν κάνουν τους σπόρους κάνναβης ιδανική ενναλακτική φυτική πηγή αυτών.

Γεγονός είναι ότι αυτοί οι μικροί σπόροι κρύβουν μεγάλη δύναμη για την καρδιά και τον εγκέφαλο και κερδίζουν επάξια τον τίτλο της υπερτροφής και μια θέση στη διατροφή μας.