Αυξάνουν τον μεταβολισμό μας τα ενεργειακά ποτά;

Ορισμένα ενεργειακά ποτά μπορούν να δώσουν ώθηση στο μεταβολισμό αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή!

Αυξάνουν τον μεταβολισμό μας τα ενεργειακά ποτά;

Ορισμένα συστατικά των ενεργειακών ποτών μπορούν να δώσουν ώθηση στον μεταβολισμό σας. Συνήθως περιέχουν καφεΐνη, η οποία αυξάνει την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα σας. Μερικές φορές περιέχουν ταυρίνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό και να βοηθήσει στην καύση λίπους. Η ταυρίνη αυξάνει τη σωματική αντοχή και είναι κατάλληλη για όσους αθλούνται καθημερινά και πολύ. Σε άλλες θετικές ιδιότητες της περιλαμβάνονται η ρύθμιση των υγρών και των μετάλλων στο αίμα και η σωστή λειτουργία των μυών. Ενώ φαίνεται πως ενισχύει τις συσπάσεις της καρδιάς.

Υπάρχουν έρευνες οι οποίες έχουν δείξει ότι τα ενεργειακά ποτά στα οποία περιέχεται η ταυρίνη αυξάνουν την καρδιακή συχνότητα έως και 4 ώρες μετά την κατανάλωση του κάτι που μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός τους με αλκοόλ είναι επικίνδυνος για όσους παρουσιάζουν καρδιακές αρρυθμίες.

Συμπερασματικά η λανθασμένη χρήση αυτών των ποτών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, άγχος και δυσκολίες στον ύπνο σε μερικούς ανθρώπους.