Ποιο είναι το πιο υγιεινό νερό για να πιείτε;

Νερό από την βρύση ή εμφιαλωμένο. Ποια είναι η καλύτερη και πιο υγιεινή λύση για το νερό που πίνετε;

Ποιο είναι το πιο υγιεινό νερό για να πιείτε;

Κάθε μέρα, καταναλώνετε πολύ νερό από τα τρόφιμα, ποτά όπως καφέ ή τσάι και βέβαια καθαρό νερό. Ως εκ τούτου, είναι φυσικό να αναρωτιέστε για την ποιότητα και την ασφάλεια του. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι νερού είναι:

1. Το νερό βρύσης. Αυτό είναι το νερό που υπάρχει στο σπίτι όλων.

2. Το ορυκτό νερό. Το μεταλλικό νερό προέρχεται από υπόγειες πηγές. Περιέχει φυσικά τουλάχιστον 250 μέρη ανά εκατομμύριο, ορυκτών από διαλυμένα στερεά.

3. Το νερό πηγής. Το νερό της πηγής είναι νερό από μια υπόγεια πηγή που ανεβαίνει φυσικά στην επιφάνεια και πρέπει να εμφιαλωθεί στην πηγή.

4. Το καθαρό νερό. Το καθαρό νερό είναι νερό που έχει υποστεί επεξεργασία με αντίστροφη ώσμωση, απόλυτη διήθηση, οζονισμό ή απόσταξη.

Το νερό περιέχει φυσικά ορισμένα μέταλλα, αν και όχι αρκετά για να επηρεάσουν την υγεία. Το pH και η περιεκτικότητα του νερού σε ανόργανα άλατα ποικίλλουν μεταξύ διαφορετικών τύπων και πηγών νερού, αλλά αυτά δεν επηρεάζουν δραστικά τη συνολική υγεία. Ωστόσο, η υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση, τη μυρωδιά και τη γεύση του. Το μεταλλικό νερό περιέχει φυσικά αλλά χωρίς πρόσθετα, μέταλλα.

Η βρύση και το εμφιαλωμένο νερό υπόκεινται σε εποπτεία και κανονισμούς και είναι γενικά απολύτως ασφαλείς.

Συμπερασματικά το νερό της βρύσης είναι η καλύτερη επιλογή επειδή είναι λιγότερο ακριβό και δεν δημιουργεί πλαστικά απόβλητα μίας χρήσης. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε εμφιαλωμένο νερό περιστασιακά εάν έχετε προβλήματα με το νερό της βρύσης σας.