Μπορεί ένα φλιτζάνι Cranberries την ημέρα να κρατήσει την άνοια μακριά;

Οι υγιείς ηλικιωμένοι που τρώνε τακτικά cranberries μπορεί να έχουν καλύτερη μνήμη και λειτουργία του εγκεφάλου,

Μπορεί ένα φλιτζάνι Cranberries την ημέρα να κρατήσει την άνοια μακριά;

Οι υγιείς ηλικιωμένοι που τρώνε τακτικά cranberries μπορεί να έχουν καλύτερη μνήμη και λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και χαμηλότερη χοληστερόλη , σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Frontiers in Nutrition.

Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι άτομα ηλικίας 50 έως 80 ετών που έτρωγαν ένα φλιτζάνι φρέσκα cranberries την ημέρα για 12 εβδομάδες είδαν σημαντική βελτίωση στη μνήμη των καθημερινών γεγονότων. Ταυτόχρονα, είδαν μεγαλύτερη ροή οξυγόνου και γλυκόζης σε σημαντικά μέρη του εγκεφάλου που υποστηρίζουν τη μνήμη.

Τα μικρά αυτά φρούτα με το λαμπερό κόκκινο χρώμα είναι γεμάτα με μικροθρεπτικά συστατικά όπως ανθοκυανίνες και προανθοκυανιδίνες με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν τις δεξιότητες σκέψης.

Τροφές πλούσιες σε φαινολικές ενώσεις όπως τα μούρα, οι φράουλες, το ρόδι έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη μνήμη και πιο ειδικά την οπτική μνήμη.

Δεδομένης της πολυπλοκότητας του εγκεφάλου και των ασθενειών που προκαλούν άνοια, είναι απίθανο ένα τρόφιμο, συστατικό ή συμπλήρωμα μεμονωμένα να έχει σημαντική ευεργετική επίδραση έναντι μιας ασθένειας. Προς το παρόν, συνιστάται να εστιάσουμε στη διατροφή ως σύνολο και να ενσωματώσουμε πολλές υγιεινές τροφές όπως λαχανικά, φρούτα, άπαχη πρωτεΐνη.

Το βασικό μήνυμα θα πρέπει να είναι η κατανάλωση περισσότερων φυσικών τροφών, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, για να αντικατασταθούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό θα βελτιώσει τη συνολική υγεία πέρα από τη μνήμη.