Λένε για σένα γάλα σόγιας

Είναι θρεπτικό το γάλα σόγιας; Μια ερώτηση που έχει πολλές απαντήσεις

Λένε για σένα γάλα σόγιας

Είναι θρεπτικό το γάλα σόγιας ;

Το γάλα σόγιας είναι μια δημοφιλής, φυτική, εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα.

Συνήθως το απολαμβάνουν όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή έχουν αλλεργία στην πρωτεΐνη γάλακτος. Επίσης επιλέγεται κατά την εφαρμογή φυτικής διατροφής ή απλά επειδή θεωρείται πιο υγιεινό από το αγελαδινό γάλα. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να αναρωτιέστε τι περιέχει το γάλα σόγιας και πώς τα συστατικά του μπορούν να επηρεάσουν την υγεία.

Το λείο υγρό που χαρακτηρίζεται ως γάλα, προκύπτει από την ανάμιξη κόκκων σόγιας με νερό. Είναι χαμηλό σε θερμίδες, πλούσιο σε πρωτεΐνες (7γρ) και πλούσιο σε αρκετές βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και ψευδάργυρο. Πολλές δημοφιλείς μάρκες γάλακτος σόγιας είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες και μέταλλα όπως ριβοφλαβίνη, ασβέστιο και βιταμίνες A, B12 και D.

Το γάλα σόγιας μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης, να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να μειώσει τη φλεγμονή και να προωθήσει την απώλεια βάρους. Οι ευεργετικές επιδράσεις στα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων μπορεί να σχετίζονται με την περιεκτικότητα του γάλακτος σόγιας σε ορισμένες πρωτεΐνες και ισοφλαβόνες - μια κατηγορία ευεργετικών φυτικών ενώσεων που βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στη σόγια.

Στο εμπόριο κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές: Με την προσθήκη ζάχαρης, κακάου, εμπλουτισμένου με βιταμίνες και απλό. Διαβάστε την διατροφική ετικέτα για να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό με περιττή ζάχαρη και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει με προσοχή.