Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν από κορονοϊό;

«Πρέπει να είναι ένας συνδυασμός προσοχής, περιστάσεων και τύχης», αποφαίνονται οι ειδικοί. Δηλαδή;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν από κορονοϊό;

Οι ειδικοί εικάζουν ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν λιγότερους υποδοχείς στη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονές τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός δυσκολεύεται να «συνδεθεί» με το σώμα τους.

Εναλλακτικά, αυτή η μειονότητα θα μπορούσε να είχε εκτεθεί στο παρελθόν σε έναν παρόμοιο ιό που έδωσε στο ανοσοποιητικό τους σύστημα αντίσταση κατά της Covid.

Μπορεί επίσης να έχουν γεννηθεί με ένα συγκεκριμένο ανοσοποιητικό σύστημα που είναι ήδη εξοπλισμένο για την καταπολέμηση του ιού, καθιστώντας τον γενετικό ζήτημα.

Εάν οι επιστήμονες καταφέρουν να ανακαλύψουν γιατί αυτή η μικρή κατηγορία ανθρώπων δεν έχει μολυνθεί, τόσο οι συμβουλές για τη δημόσια υγεία όσο και τα φάρμακα για τον Covid θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά. Θα μπορούσε ακόμη και να βοηθήσει στην προστασία του γενικού πληθυσμού από μελλοντικά στελέχη του ιού, τα οποία αναμένονται.

Ωστόσο, η ατομική χρήση μασκών, εμβολίων και κοινωνικής απόστασης μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της μελέτης να εντοπίσει όσους έχουν ανοσία.

Η συχνή διενέργεια τεστ, η χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους και η αποφυγή συγκεντρώσεων υψηλού κινδύνου ή ταξιδιών, προφανώς μείωσαν τον κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα των επιλογών τους. Όπερ σημαίνει ότι δεν είχε να κάνει τόσο με τη γενετική ή το ανοσοποιητικό τους σύστημα, αλλά την προσέγγισή τους στην πανδημία.

Ο Μπομπ Βάχτερ, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, είπε επίσης στην Washington Post: «Πρέπει να είναι ένας συνδυασμός προσοχής, περιστάσεων και τύχης».