Κι όμως τα φρούτα έχουν πρωτεΐνη!

Η πάγια αντίληψη πως τα φρούτα δεν περιέχουν ίχνος πρωτεΐνης είναι πέρα για πέρα λανθασμένη.

Κι όμως τα φρούτα έχουν πρωτεΐνη!

Τα φρούτα μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε πηγές πρωτεΐνης. Αλλά αν αναζητάτε το κάτι παραπάνω στη διατροφή σας τότε κάθε λίγο μετράει. Ορισμένα φρούτα μπορούν να είναι ένας γλυκός τρόπος για να προσθέσετε μια επιπλέον δόση αυτού του θρεπτικού συστατικού στη διατροφή σας. Ας τα δούμε ένα-ένα:

1. Γκουάβα
Η γκουάβα είναι ένα από τα πιο πλούσια σε πρωτεΐνες φρούτο. Περιέχει 4,2 γραμμάρια σε κάθε φλιτζάνι προϊόντος. Αυτό το τροπικό φρούτο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Κόψτε το ή δαγκώστε το σαν μήλο. Ακόμη και οι σπόροι και η φλούδα του καταναλώνονται, οπότε δεν χρειάζεται να το αποφλοιώσετε!

2. Αβοκάντο
Ένα φλιτζάνι κομμένο σε φέτες περιέχει 3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και κάλιο, καθιστώντας το μια έξυπνη προσθήκη σε κάθε γεύμα.

3. Ακτινίδιο
Το ακτινίδιο θα σας δώσει περίπου 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι. Είναι πολύ καλό να τρώτε και τη φλούδα απλώς φροντίστε να την πλένετε καλά.

4. Βερίκοκο
Ένα φλιτζάνι βερίκοκα κομμένα σε φέτες αποδίδουν 2,3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τα αποξηραμένα βερίκοκα αποτελούν επίσης ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ. Καταναλώστε τα μόνα τους, ή σε φέτες σε μια σαλάτα.

Ασλανίδη Αναστασία
Κλινική Διατροφολόγος- Nutrition Coach