EyeRadar: Για παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες

Το eyeRadar είναι ένα εργαλείο ανίχνευσης δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών που σχετίζονται με την ανάγνωση.

EyeRadar: Για παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται: «το παιδί μου δεν τα πάει καλά στο σχολείο. Μήπως έχει δυσλεξία;» Και έτσι αρχίζουν να ψάχνουν για μια απάντηση η οποία μπορεί έρθει δύσκολα καθώς το τοπίο των μαθησιακών δυσκολίων είναι θολό. Όμως υπάρχει μια αρχή σε όλο αυτό, μια αρχή που θα καθορίζει όλη την πορεία και αυτή δεν είναι άλλη από την ανάγνωση. Εάν μπορείς να μάθεις πληροφορίες για την ανάγνωση του παιδιού σου, τότε όλα γίνονται πιο απλά.
Το eyeRadar προσφέρει μετρήσιμα, αντικειμενικά και αναπαράξιμα συμπεράσματα για
την αναγνωστική ευχέρεια του παιδιού, ενώ υπολογίζει περισσότερες από 25 μετρήσιμες παραμέτρους και αποτυπώνει πλήρως την αναγνωστική διαδικασία.

Γιατί όμως είναι σημαντικό να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα; Διότι οτιδήποτε
μπορείς να το μετρήσεις μπορείς και να το βελτιώσεις. Όπως σήμερα μετράμε τη μυωπία και τη χοληστερίνη μας, είμαστε πλέον σε θέση να μετρήσουμε την ανάγνωση μας. Πως θα μετρήσουμε όμως την ανάγνωση; Μέχρι τώρα μπορούσαμε να έχουμε μόνο μια εκτίμηση της μορφής «νομίζω ότι διαβάζει αργά» ή «μου φαίνεται ότι διαβάζει τέλεια». Όμως πως μπορούμε να μετρήσουμε αυτό το «αργά» ή αυτό το «τέλεια»; Μέχρι σήμερα δεν μπορούσαμε. Τώρα όμως για πρώτη φορά παγκοσμίως μπορούμε να βάλουμε ένα νούμερο σε αυτή την εκτίμηση και να την μετρήσουμε. Με τη βοήθεια του εργαλείου eyeRadar μπορούμε να μάθουμε πόσο γρήγορα διαβάζει το παιδί, που κομπιάζει, ποια σημεία διάβασε και ξαναδιάβασε, ποιες λέξεις
των δυσκολέψαν και πολλά αλλά.

Το eyeRadar διαθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε Ε.Ε. και Η.Π.Α., η μεθοδολογία του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων με πιστοποίηση CE για όλη την Ευρώπη. Η ομάδα του RADAR συντονίζει συνεργασίες με εξέχοντα πανεπιστήμια όπως αυτό του Harvard, Η.Π.Α., του Cardiff Metropolitan, UK, και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο αρχικής ανίχνευσης προβλημάτων ανάγνωσης, καθώς και εξατομικευμένου σχεδιασμού και παρακολούθησης της παρέμβασης από τον ειδικό.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.eyeRadar.io