Οι 4 πιο ωραίες παραλίες της Σύρου

Η Σύρος δεν έχει τυχαία το όνομα Αρχόντισσα των Κυκλάδων καθώς είναι απο τα κοσμήματα του Αιγαίου όπως και οι παραλίες της που 4 από αυτές σας προτείνω να πάτε εάν βρεθείτε στο νησί της Σύρου.

Οι 4 πιο ωραίες παραλίες της Σύρου

Η παραλία στο Κίνι

Πρόκειται για μια παραλία που βρίσκεται μέσα στον οικισμό Κίνι της Σύρου στο δυτικό μέρος του νησιού, είναι μια παραλία που διαθέτει εύκολη πρόσβαση για το κοινό και είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Είναι πολύ κοντά και στα όμορφα παραδοσιακά ταβερνάκια του οικισμού που μπορεί κάποιος μετά την χαλαρωτική βουτιά του να απολαύσει όμορφες παραδοσιακές γεύσεις του νησιού να νιώσει την αυθεντική Συριανή φιλοξενία και ζεστασιά. Στο κέντρο της παραλίας θα δείτε την γοργόνα που σώζει ένα ναυαγό χαρακτηριστικό άγαλμα της Σύρου, από το Κίνι ξεκινούν και σκάφη για παραλίες του νησιού που δεν υπάρχει πρόσβαση από την ξηρά παρά μόνο από θάλασσα (Γράμματα, Αετός).

Τέλος κατά γενική ομολογία όλων τι Κίνι διαθέτει την καλύτερη θέση για να δει κάποιος το ηλιοβασίλεμα της Σύρου (το συνιστώ ειδικά στους ερωτευμένους που θα βρεθούν εκεί να δυο το ηλιοβασίλεμα).

Αποτέλεσμα εικόνας για κινι συρος

Η παραλία Δελφίνι

Είναι μια ήσυχη παραλία παρότι οργανωμένη και αυτή με ομπρέλες και ξαπλώστρες και για να πάει κάποιος εκεί μπορεί η να στρίψει δεξιά λίγο πριν το Κίνι είτε να φτάσει στην παραλία στο Κίνι και να ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο, σε αυτή την περίπτωση μπορεί κάποιος να πάει και με τα πόδια. Κάτι που έχω κάνει και εγώ και παρότι σου παίρνει 20 λεπτά από τον χρόνο σου, αξίζει να το κάνεις έστω και μια φορά καθώς το θέαμα της φύσης σε συναρπάζει, παρότι είσαι πιο ψηλά από τα κύματα μπορείς να μυρίσεις την αλμύρα της θάλασσας να νιώσεις και να ακούσεις τον ήχο της σιωπής και να θαυμάσεις το ατελείωτο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας να ενώνονται στον ορίζοντα, ταυτόχρονα ένα μικρό δροσερό αεράκι έρχεται για να σε καθαρίσει από σκέψεις, λέξεις, συναισθήματα κάνοντας την ψυχή σου να γαληνεύει. Οι Βόρειοι άνεμοι που κυριαρχούν το καλοκαίρι στο νησί δεν θα σας επηρεάσουν καθώς η παραλία είναι προστατευμένη από αυτούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για δελφινι συρος

Παραλία Λωτός

Είναι η ασφαλέστερη παραλία όταν φυσάει στην Σύρο καθώς ο όρμος προστατεύει από το άνεμο και καθαρίζει το νερό είναι δηλαδή μια ασφαλής παραλία τις ημέρες με αέρα, είναι αμμώδης από άκρη σε άκρη και έξω αλλά και μέσα στην θάλασσα έχει εύκολη πρόσβαση καθώς κάποιος μπορεί να πάει με αυτοκίνητο,ακριβώς πίσω από την παραλία υπάρχει χώρος στάθμευσης ενώ για να πάει κάποιος εκεί δεν έχει παρά να ακολουθήσει το δρόμο από Ερμούπολη προς Κίνι καθώς βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κίνι. Είναι μάλιστα τόσο κοντά που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί καφέ και σνακ από εκεί ή να τα προμηθευτεί από την παρακείμενη ταβέρνα που υπάρχει δίπλα από την παραλία του Λωτού.

Αποτέλεσμα εικόνας για λωτος παραλια συρος

Παραλία Αστέρια

Μια όαση δροσιάς μες στην Ερμούπολη καθώς είναι μια από τις συνολικά τρεις παραλίες που έχει η Ερμούπολη οι άλλες δύο είναι (τα κύματα, Τάληρο). Η παραλία βρίσκεται αριστερά του λιμανιού της Σύρου απέναντι από την ιστορική συνοικία Βαπόρια. Εκεί θα βρείτε και μια ιδανική για βουτιές πλατφόρμα, στην οποία θα σκαρφαλώσετε από τη σκάλα που υπάρχει μέσα στο νερό ενώ υπάρχει και ένα μπαρ που μπορεί να ικανοποιήσει την δίψα και την πείνα σας έστω και προσωρινά.

Το βράδυ μπορείτε να επισκεφθείτε το μπαρ απολαμβάνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ με θέα την τα πανέμορφα αρχοντικά νεοκλασικά μέγαρα καθώς και την μεγαλοπρεπή εκκλησία του Αγίου Νικολάου καθώς επίσης και την ομορφιά της Ερμούπολης σε όλο της το μεγαλείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για αστερια παραλια συρος