Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να ζυγιστείτε;

Οι μελέτες δείχνουν ότι σε χρονικό διάστημα δυο ετών από την απώλεια βάρους, οι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους, ανακτούν τα δύο τρίτα του βάρους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να χάσουν.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να ζυγιστείτε;

Υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε; Το τακτικό ζύγισμα, σύμφωνα με έρευνα, είναι ένας τρόπος για να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στη διατήρηση του βάρους μακροπρόθεσμα.

Εάν ζυγίζεστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στην απώλεια βάρους και ειδικά αν παρακολουθείτε και το ποσοστό λίπους στο σώμα σας. Η διαδικασία του εβδομαδιαίου ελέγχου θα σας δώσει την ευκαιρία εκτός από την απώλεια, να καλλιεργήσετε την επαφή με το σώμα σας μέσα από την αυτοπαρατήρηση των αλλαγών σε αυτό.

Άρα εάν πρόκειται να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα κάντε το την πιο κατάλληλη στιγμή για να έχετε το πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα: Ζυγιστείτε Τετάρτη πρωί, πριν από το πρωινό γεύμα! Η μέτρηση αυτή θα σας δώσει τις καλύτερες πληροφορίες και τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Συνήθως τα Σαββατοκύριακα αφηνόμαστε στην απόλαυση του φαγητού και του γλυκού τρώγοντας κάτι παραπάνω από ό,τι συνήθως, το οποίο και το καίμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Έτσι, οι μελέτες λένε ότι το να ανεβείτε στη ζυγαριά στα μέσα της εβδομάδας –αν δεν είναι το πρωί μπορεί να είναι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας αρκεί να είστε συνεπείς με αυτή την ώρα της ημέρας - είναι πολύ πιθανό να σας δώσει την αληθινή εικόνα του τι συμβαίνει και να αποφύγετε έτσι το σοκ της Δευτέρας.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-NutritionCoach