Το πιπέρι Cayenne βοηθά το κυκλοφορικό σύστημα

Το αίμα μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε όλα τα όργανα του σώματος, από την καρδιά και τον εγκέφαλό σας μέχρι τους μύες και το δέρμα.

Το πιπέρι Cayenne βοηθά το κυκλοφορικό σύστημα

Η υγιεινή διατροφή είναι ένας τρόπος για να βελτιστοποιήσετε την κυκλοφορία ή τη ροή του αίματος. Σε συνδυασμό με την άσκηση, την ενυδάτωση, τη διαχείριση βάρους και το κάπνισμα, ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Τα παντζάρια, το σπανάκι, τα εσπεριδοειδή και το σκόρδο είναι μερικές τροφές γνωστές για την θετική επίδραση τους ωστόσο γνωρίζατε ότι και οι καυτερές πιπεριές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος;

Αυτή η λαμπερή κόκκινη πιπεριά δεν νοστιμίζει απλά το φαγητό. Χάρη σε μια ένωση που ονομάζεται καψαϊκίνη, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της ροής του αίματος. Λόγω της αναλγητικής της δράσης μπορεί επίσης να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών ώστε το αίμα να ρέει πιο εύκολα. Επιπλέον, μπορεί να ενισχύσει την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τα νεύρα, κάτι που είναι θετικό για την αρτηριακή πίεση.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος- NutritionCoach