Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν σταματήσετε να τρώτε κρέας;

Διαβάστε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσουμε να τρώμε κρέας - Γράφει η διαιτολόγος Αναστασία Ασλανίδη. 

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν σταματήσετε να τρώτε κρέας;

Και βέβαια το κόκκινο κρέας αποτελεί την πιο σημαντική πηγή πρωτεϊνών υψηλής θρεπτικής αξίας, ενέργειας και φυσικά σιδήρου. Αλλά για αναρωτηθείτε τι θα γινόταν στο σώμα σας αν σταματούσατε να τρώτε κρέας; Διαβάστε τα πιο σημαντικά οφέλη μιας τέτοιας απόφασης:

Μικρότερη Φλεγμονή

Έρευνες δείχνουν ότι τόσο τα επεξεργασμένα όσο και τα κόκκινα κρέατα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και μπορεί να οδηγήσουν σε συνεχή φλεγμονή.
Καλύτερη υγεία του εντέρου

Η φυτική διατροφή βοηθά στην ενίσχυση των υγιών βακτηρίων του εντέρου. Οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες πυροδοτούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη καλών βακτηρίων, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και τον κίνδυνο φλεγμονωδών ασθενειών.

Χαμηλή Ενέργεια

Μπορεί να αισθανθείτε κουρασμένοι και αδύναμοι εάν αποκλείσετε το κρέας από τη διατροφή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή σας λείπει μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου, τα οποία σας δίνουν ενέργεια. Αναζητήστε και αναπληρώστε την πρωτεΐνη στα αυγά, τα φασόλια, τα μπιζέλια, τις φακές, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα προϊόντα σόγιας.

Χαμηλότερος κίνδυνος διαβήτη

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μισής μερίδας κόκκινου κρέατος (μία μερίδα είναι το μέγεθος μιας τράπουλας) την ημέρα αυξάνει τις πιθανότητες διαβήτη κατά 48%!

Χαμηλότερη Χοληστερόλη

Ο περιορισμός των τροφίμων με κορεσμένα λιπαρά, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος, μπορεί να μειώσει την «κακή» ή την LDL χοληστερόλη στο αίμα σας.

Βοηθάτε το Περιβάλλον

Η αντικατάσταση του κρέατος με τρόφιμα φυτικής προέλευσης μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Επίσης, είναι γνωστό ότι χρειάζεται περισσότερη γη και νερό για την εκτροφή ζώων παρά για την καλλιέργεια φυτών.

Όπως και να έχει, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος έχει σημαντικά οφέλη στο σύνολο της υγείας και της ορθής λειτουργίας του οργανισμού. Δοκιμάστε το.