Το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών στην Πειραιώς(vid)

Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών με θέμα τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, που θα εγκατασταθεί στην οδό Πειραιώς 166, στο ύψος του Ταύρου.

Το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών στην Πειραιώς(vid)

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ιδέα της ομάδας μελέτης, η οποία αποτελείται από τους: Χελιδώνη Κατερίνα Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μπακοπάνου Σταυρούλα Αρχιτέκτων Μηχανικός, Κολιάκη Βασιλική Αρχιτέκτων Μηχανικός, Δαφερέρα Γεωργία Αρχιτέκτων Μηχανικός, Ψυχογιός Παναγιώτης Πολιτικός Μηχανικός, Μαΐστρος Μίνως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Σύμβουλος της ομάδας είναι ο κ.Μωραΐτης Κωνσταντίνος, Αρχιτέκτων Μηχανικός-Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ ενώ συνεργάτης της ομάδας είναι η κυρία Λαμπρινή Κιτσούλη, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Πρόκειται για ένα κτίριο στο οποίο εισάγονται όλες οι νέες πρακτικές ενός “πράσινου” σχεδιασμού με βιοκλιματικό χαρακτήρα, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα landmarks του κεντρικού άξονα που ενώνει την Αθήνα με τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η υλοποίηση του θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, ενώ το κόστος του εκτιμάται σε περίπου 40-50 εκατ.ευρώ. Στα επόμενα βήματα είναι η μελετητική ωρίμανση του έργου με την πρόσληψη συμβούλων προκειμένου κάποια στιγμή να εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή και να εκκινήσει η δημοπράτηση του. Το πρώτο βραβείο του έργου, ύψους 45.000 ευρώ, απέσπασε το αρχιτεκτονικό γραφείο ARSIS Architects.