Μια διαφορετική ψαροταβέρνα

Πάνω από επτά δεκαετίες πλέον ο «Πεζούλας» αποτελεί εγγύηση για τους λάτρεις του ψαριού. Και όχι μόνο...

Μια διαφορετική ψαροταβέρνα

Δίπλα σχεδόν στο Κέντρο Πολιτισμού ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ στην Καλλιθέα, βρίσκεται η ιστορική ψαροταβέρνα «Ο Πεζούλας», από το 1951. Πρόκειται για μια οικογενειακή ταβέρνα που βρίσκεται ήδη στην τρίτη γενιά λειτουργίας της.

Το εστιατόριο μοιάζει απλό όπως αρμόζει στο δρόμο που βρίσκεται: Παρόλο που δίπλα του δεσπόζει το Ιδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, η όλη περιοχή θυμίζει παλιά γειτονιά της Αθήνας με χαμηλά κτίρια και αυλές. Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της η ταβέρνα ζούσε από τους θαμώνες του ιπποδρόμου που ήταν εκεί κοντά αλλά και των «σκυλάδικων» της περιοχής. Μάλιστα συχνά την επισκέπτονταν τις πρώτες πρωινές ώρες και οι τραγουδιστές για να ηρεμήσουν τις φωνές τους με τη μαγική ψαρόσουπα, που σερβίρεται μέχρι σήμερα.

Βέβαια πλέον διαθέτει πολλά νέα πιάτα της σύγχρονης κουζίνας εκτός από τα παραδοσιακά: Σεβίτσε αλλά και ταρτάρ ωμού ψαριού, φάβα με χέλι, σταμναγκάθι με ταραμοσαλάτα και χταπόδι, ξεχωρίζουν ως ευφάνταστα και διαφορετικά πιάτα, όπως επίσης και οι καραβίδες στα κάρβουνα ως πιο απλό πιάτο. Η ταβέρνα λειτουργεί όλη την ημέρα και συχνά αναγκάζονται να φτιάξουν δεύτερο καζάνι ψαρόσουπα από τη μεγάλη ζήτηση.

Το προσωπικό ευγενέστατο, η διακόσμηση νησιώτικη, οι μερίδες ικανοποιητικές. Και να μην ξεχάσουμε… στο τέλος υπάρχει ποικιλία γλυκών, διαφορετικών κάθε μέρα. Υπέροχο το γαλακτομπούρεκο με κρέμα χωρίς σιμιγδάλι αλλά και το εκμέκ.

Ο Πεζούλας είναι εγγύηση ποιότητας και γεύσης κι έτσι εξηγούνται τα 70 χρόνια επιτυχίας του…

Επιλογές εξυπηρέτησης: Φαγητό στον χώρο · Φαγητό σε πακέτο
Διεύθυνση: Πεισίστρατου 11, Καλλιθέα 176 74
Υγεία και ασφάλεια: Απαιτείται χρήση μάσκας · Το προσωπικό φοράει μάσκα · Το προσωπικό υποβάλλεται σε ελέγχους θερμοκρασίας · Απαιτείται η απολύμανση των επιφανειών από το προσωπικό μεταξύ των επισκέψεων · Περισσότερες λεπτομέρειες
Τηλέφωνο: 21 0942 2684