Σταφύλια και Καρκίνος
Τα σταφύλια και ο χυμός σταφυλιών, ιδιαίτερα τα μοβ και τα κόκκινα, περιέχουν ρεσβερατρόλη και κερσετίνη.

Η ρεσβερατρόλη έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε εργαστηριακές μελέτες, έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να αποτρέψει το είδος της βλάβης που μπορεί να προκαλέσει η καρκινική διαδικασία στα κύτταρα.
Τα κόκκινα και μοβ σταφύλια έχουν σημαντικά περισσότερη ρεσβερατρόλη από τα πράσινα σταφύλια και μάλιστα στη φλούδα τους. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση σταφυλιών ή η κατανάλωση χυμού σταφυλιού ή κρασιού (ή λήψη συμπληρωμάτων) μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει τον καρκίνο.
Η μαγική βραδιά στη φιέστα του Ολυμπιακού (pics, vid)
Φαίνεται πως ένα ένζυμο στο εκχύλισμα του σταφυλιού αναστέλλει την ανάπτυξη και αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων. Καταναλώστε μια γενναιόδωρη χούφτα σταφύλια ως σνακ ή προσθέστε τα σε μια σαλάτα φρούτων ή λαχανικών.
Ασλανίδη Αναστασία
Κλινική Διατροφολόγος-NutritionCoach