Τι να πιείτε εναλλακτικά του καφέ τον χειμώνα χωρίς να σας παρασύρει;

Η επιλογή του σωστού ροφήματος, μπορεί να βοηθήσει να περιορίσετε την όρεξη και να μειώσετε τις θερμίδες.

Τι να πιείτε εναλλακτικά του καφέ τον χειμώνα χωρίς να σας παρασύρει;

Εάν μετράτε θερμίδες, είναι σημαντικό να προσέχετε τι υπάρχει στο ποτήρι σας καθώς και τι υπάρχει στο πιάτο σας. Η επιλογή του σωστού ροφήματος, μπορεί να βοηθήσει να περιορίσετε την όρεξη και να μειώσετε τις θερμίδες.

Πράσινο τσάι

Είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν ψάχνετε για μια μικρή ώθηση. Όχι μόνο δεν έχει θερμίδες, αλλά ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς πώς, αλλά η καφεΐνη και τα μικροθρεπτικά συστατικά που ονομάζονται κατεχίνες μπορεί να έχουν κάποιο ρόλο. Το όφελος φαίνεται να διαρκεί μόνο λίγες ώρες, επομένως μπορεί να σας βοηθήσει να το απολαμβάνετε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Αποβουτυρωμένο γάλα ή ρόφημα σόγιας

Τα ποτά με λίγες θερμίδες αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι καλές επιλογές όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Το άπαχο γάλα και το γάλα σόγιας ταιριάζουν σε αυτό. Τα υποκατάστατα γάλακτος φυτικής προέλευσης, όπως το γάλα αμυγδάλου, έχουν συνήθως λιγότερες θερμίδες από το αγελαδινό γάλα, αλλά λιγότερες πρωτεΐνες, επομένως δεν είναι απαραίτητα καλύτερα για απώλεια βάρους.

Μεταλλικό νερό

Η αντικατάσταση των ζαχαρούχων αναψυκτικών με νερό θα μειώσει κατά εκατοντάδες τις θερμίδες από τη διατροφή σας κάθε μέρα. Το να πίνετε δύο ποτήρια νερό πριν από ένα γεύμα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι πιο γρήγορα, επομένως να μη φάτε τόσο πολύ. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach