Η έξτρα αρωματική σούπα σε ρόλο ηρεμιστικού

Εάν έχετε διάθεση για κάποιο υγιεινό φαγητό ή απλά λαχταράτε ένα ζεστό γεύμα, τότε η σούπα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Η έξτρα αρωματική σούπα σε ρόλο ηρεμιστικού

Η απόλαυση ενός πιάτου σούπας μπορεί να είναι ένας εύκολος, γρήγορος και νόστιμος τρόπος για να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας. Η κατανάλωση σούπας μπορεί να προσφέρει πρόσθετα οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερο σωματικό βάρος και αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών και νερού. Εκτός από τα συνήθη λαχανικά που περιέχει μια σούπα εδώ προσθέτουμε τη λεβάντα, γνωστή για τις ηρεμιστικές και όχι μόνο, ιδιότητες της να προσδίδει το λεπτό αναζωογονητικό της άρωμα. Συναντάμε και την πικάντικη πιπερόριζα με τις αντίστοιχες αρωματικές και θερμαντικές ιδιότητες. Ο συνδυασμόςτων λαχανικών σε αυτή τη σούπα συγκινεί όλες τις αισθήσεις ξεκινώντας από την όσφρηση, αυξάνοντας έτσι τον βαθμό απόλαυσης αλλά και φροντίδας …και ποιος δεν θέλει λίγη θέρμη στην καρδιά του αυτές τις ημέρες!

Σούπα με καρότο, τζίντζερ και λεβάντα

Υλικά

1 κιλό καρότα καθαρισμένα, σε φέτες

40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

700ml ζωμό λαχανικών

50ml ελαιόλαδο

3γρ. λεβάντα ξερή

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο λάδι τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τη λεβάντα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμη πιο βελουτέ.

(Πηγή συνταγής: olive magazine, Dimitris Skarmoutsos)

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach