Ποια σνακ μπορεί να αντικαταστήσουν τα τραγανά πατατάκια;

Είτε είστε λάτρης των γλυκών είτε είστε λάτρης των τσιπς, η λαχτάρα για φαγητό μπορεί να είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί.

Ποια σνακ μπορεί να αντικαταστήσουν τα τραγανά πατατάκια;

Όσο ακαταμάχητα κι αν είναι τα πατατάκια υπάρχει θρεπτική εναλλακτική, μπορεί όχι το ίδιο νόστιμη αλλά σίγουρα πιο φιλική για την υγεία. Δοκιμάστε λοιπόν:

Ξηρούς καρπούς: Ποιος δεν λατρεύει ένα αλμυρό σνακ μια στο τόσο; Αλλά αυτό το σακουλάκι με πατάτες ή τσιπς καλαμποκιού είναι γεμάτο αλάτι και, συχνά, ανθυγιεινά κορεσμένα ή τρανς λιπαρά. Αυτά μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες καρδιακής νόσου. Ξηροί καρποί όπως τα κάσιους, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα παρέχουν ακόρεστα λιπαρά, υγιεινά για την καρδιά. Έχουν επίσης ικανοποιητική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, μαζί με βιταμίνες και μέταλλα. Έχουν όμως και πολλές θερμίδες για αυτό μείνετε σε μια μερίδα την ημέρα!

Ποπ κορν: Δεν είναι μόνο για τους λάτρεις του κινηματογράφου. Το ποπ κορν είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως πλούσιο σε φυτικές ίνες που σας χορταίνει με λιγότερες θερμίδες από τα πατατάκια. Έχει επίσης αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των πιθανοτήτων για διαβήτη, για καρδιακές παθήσεις και για υψηλή αρτηριακή πίεση. Το καλύτερο είναι να το ετοιμάσετε μόνοι σας με ελαιόλαδο η φυτικό βούτυρο και λίγο αλάτι.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach