Basegrill: Για κρεατοφάγους καλοφαγάδες

To Basegrill Athens έχει γίνει το στέκι των «ορκισμένων» κρεατοφάγων με ξεχωριστές γεύσεις και πρωταγωνιστή το...μοσχάρι

Basegrill: Για κρεατοφάγους καλοφαγάδες

Στο Περιστέρι, επί της Κωνσταντινουπόλεως, χτυπά η καρδιά των... ορκισμένων κρεατοφάγων. Τα τρία αδέλφια Λιάκου άνοιξαν το 2005 ένα εστιατόριο, το Βasegrill Athens με έμφαση στο μοσχαρίσιο κρέας: Διάφορες κοπές, ψησίματα, τρόποι μαριναρίσματος του μοσχαρίσιου κρέατος που ψήνεται στα κάρβουνα, αλλά και ωμές παρασκευές όπως το καρπάτσο ή το ταρτάρ, αποτελούν τις σπεσιαλιτέ. Βέβαια διάσημο είναι και ένα πιάτο με λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες σαν φωλιά και αυγά από πάνω με ζουμερό κρόκο. Όλα είναι νόστιμα στο basegrill- και τα τυροπιτάκια με δυόσμο και οι φρέσκες σαλάτες και τα κεφτεδάκια που σου προσφέρουν ως καλωσόρισμα. Όμως πρωταγωνιστής είναι το μοσχάρι.

Οι σερβιτόροι είναι έμπειροι επαγγελματίες και γνώστες των πιάτων, κόβουν το κρέας μπροστά στον πελάτη σε λεπτές λωρίδες και προσφέρουν πολλά διαφορετικά αλάτια για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους. Το μαγαζί έχει βραβευτεί από το Taste Awards.

Οι ιδιοκτήτες αφηγούνται ότι αρχικά δεν έμπαινε κανένας πελάτης επειδή ήταν «ένα κυριλέ μαγαζί σε μια λαϊκή συνοικία», όμως από στόμα σε στόμα έγινε διάσημο και πλέον συναντά κανείς επώνυμους παρουσιαστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, πολιτικούς και αθλητές σε καθημερινή βάση.

Αν θέλετε να το επισκεφτείτε Σαββατοκύριακο, πρέπει να κάνετε κράτηση κάποιες μέρες νωρίτερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι 121 33

Τηλέφωνο: 21 0575 7455