Μπορεί η μπανάνα να είναι ένα υγιεινό σνακ για αργά το βράδυ;

Οι μπανάνες είναι ένα από τα λίγα φρούτα που είναι γνωστό ότι είναι σχετικά πλούσια σε σεροτονίνη, μικρή ποσότητα από την οποία  το σώμα μετατρέπει σε μελατονίνη.

Μπορεί η μπανάνα να είναι ένα υγιεινό σνακ για αργά το βράδυ;

Η νύχτα έχει προχωρήσει για τα καλά και το στομάχι σας γουργουρίζει. Να φάτε κάτι ή όχι; Και αν υποκύψετε... τί μπορείτε να φάτε που να είναι γρήγορο, νόστιμο και δεν θα σας κάνει να μαζέψετε κιλά.

Ευτυχώς, εάν είστε πραγματικά πεινασμένοι, ένα μικρό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σνακ κάτω από 200 θερμίδες είναι γενικά καλό για το βράδυ.

Ιδανικά μια μικρή μπανάνα βουτηγμένη σε μια κουταλιά της σούπας (16 γραμμάρια) βούτυρο αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη είναι ένα νόστιμο ζευγάρι χαμηλό σε θερμίδες που μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Μια μελέτη σε υγιείς άντρες παρατήρησε αύξηση πάνω από 4 φορές των επιπέδων μελατονίνης στο αίμα μέσα σε δύο ώρες από την κατανάλωση δύο μπανανών.

Οι μπανάνες είναι ένα από τα λίγα φρούτα που είναι γνωστό ότι είναι σχετικά πλούσια σε σεροτονίνη, μικρή ποσότητα από την οποία το σώμα μετατρέπει σε μελατονίνη.

Τα αμύγδαλα και το βούτυρο αμυγδάλου παρέχουν επίσης λίγη μελατονίνη. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, βιταμίνης Ε και μαγνησίου. Το μαγνήσιο έχει συνδεθεί και αυτό με τον καλό ύπνο, καθώς μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή μελατονίνης από το σώμα σας.

Ασλανίδη Αναστασία

Διατροφολόγος- Nutrition Coach