Μετρό: Οι εργασίες σε Κατεχάκη, Βεΐκου, Κολωνάκι, Αλεξάνδρας, Ευαγγελισμό, Εξάρχεια, Κυψέλη

Διαβάστε τις εξελίξεις για τη γραμμή 4 του Μετρό - Τα δεδομένο στην Κατεχάκη.

Μετρό: Οι εργασίες σε Κατεχάκη, Βεΐκου, Κολωνάκι, Αλεξάνδρας, Ευαγγελισμό, Εξάρχεια, Κυψέλη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρόδρομες εργασίες στους μισούς από τους σταθμούς της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκαν πλήρως οι πρόδρομες εργασίες που περιλαμβάνουν τις αρχαιολογικές εργασίες και την παράκαμψη ΟΚΩ στον σταθμό Κατεχάκη.

Με την ολοκλήρωση τους ο πρώτος ανάδοχος (ΕΡΕΤΒΟ) παρέδωσε στον κύριο ανάδοχο του έργου (ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM) προκειμένου να προχωρήσει στην εκσκαφή. Να θυμίσουμε πως στο εργοτάξιο Κατεχάκη θα εισέλθει σε κομμάτια ο μετροπόντικας, θα συναρμολογηθεί και θα ξεκινήσει το ταξίδι του αρχικά στα ανατολικά προάστια της Αθήνας και αργότερα προς το κέντρο.

Τα πρόδρομα έργα ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρόνο καθώς η περιοχή δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η παράδοση του έργοταξίου έγινε πιο σύντομα από το χρονοδιάγραμμα που προσδιόριζε την παράδοση περίπου στο τέλος του έτους. Στο εργοτάξιο Κατεχάκη έχει στήσει και την εργοταξιακή της έδρα η κοινοπραξία και θα από εκεί θα συντονίζονται οι εργασίες. Εκεί πλέον πάνε και οι υπεύθυνοι μηχανικοί της Αττικό Μετρό.

Πως προχωρούν οι άλλοι σταθμοί

Προχωρημένες είναι και οι εργασίες στο εργοτάξιο Βεϊκου όπου πρόκειται να μπει ο δεύτερος μετροπόντικας. Εδώ η παράδοση του εργοταξίου στον κύριο ανάδοχο εκτιμάται πως θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα έχουν καταληφθεί οι εργοταξιακοί χώροι και έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες στους σταθμούς Ευαγγελισμός, Κολωνάκι, Ακαδημία, Αλεξάνδρας και Δικαστήρια. Στον σταθμό Ευαγγελισμό μένει η κατάληψη του χώρου εντός του πάρκου Ριζάρη. Στην Ακαδημία έχουν ήδη αποκαλυφθεί κάποιες αρχαιότητες.

Για τα εργοτάξια στους σταθμούς Εξάρχεια και Κυψέλη αναμένεται η άδεια εγκατάστασης από τον Δήμο Αθηναίων στην Αττικό Μετρό. Οι υπόλοιποι εργοταξιακοί χώροι θα καταληφούν σταδιακά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταστρωθεί. Για κάποιους η κατάληψη θα γίνει αρχές του 2022.

Πηγή: ypodomes