Το  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το νέο ελιξίριο νεότητας

Το παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο υγιεινά έλαια στη γη. Είναι πλούσιο σε υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και της οξειδωτικής βλάβης που προκαλείται από την ανισορροπία των ελεύθερων ριζών στο σώμα.

Το  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το νέο ελιξίριο νεότητας

Ο Όμηρος το χαρακτήρισε ως «υγρό χρυσό» ενώ ο Ιπποκράτης ως το «τέλειο θεραπευτικό». Άλλωστε το δώρο της Θεάς Αθηνάς δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο.

Η ελιά αποτελεί τη δημοφιλέστερη καλλιέργεια της χώρας και στις χώρες της Μεσογείου, από την οποία παράγονται προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και χρήσης τόσο στη διατροφή όσο και στη φαρμακευτική.

Το παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο υγιεινά έλαια στη γη. Είναι πλούσιο σε υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και της οξειδωτικής βλάβης που προκαλείται από την ανισορροπία των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Μια δίαιτα πλούσια σε ελαιόλαδο έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης τύπου 2, το μεταβολικό σύνδρομο και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Συγκεκριμένα, τα μονοακόρεστα λιπαρά (MUFAs) αποτελούν περίπου το 73% του ελαιόλαδου. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε MUFAs μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της γήρανσης του δέρματος χάρη στις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις αυτών των υγιεινών λιπών.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι επίσης υψηλό σε άλλες αντιοξειδωτικές ενώσεις, όπως τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), βήτα καροτίνη, καθώς και φαινολικές ενώσεις που έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το ελαιόλαδο με όλες αυτές τις ιδιότητες μπορεί να προστατεύσει ενάντια στη σοβαρή δερματική γήρανση και τις χρόνιες παθήσεις.